Adana’da, FETÖ’nün hakim ve savcılar imamı tutuklandı

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi hakim ve cumhuriyet savcılarına ’sohbet imamlığı’ yaptığı belirlenen ’Feridun’ kod adlı Mehmet Muhittin Öztürk tutuklandı.

banner279
01 Şubat 2017 Çarşamba 12:35
Adana’da, FETÖ’nün hakim ve savcılar imamı tutuklandı

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi hakim ve cumhuriyet savcılarına ’sohbet imamlığı’ yaptığı belirlenen ’Feridun’ kod adlı Mehmet Muhittin Öztürk tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, FETÖ üyesi hakim ve savcıların telefon ve tabletlerine ’Eagle’ haberleşme programı yüklediği öne sürülen Selim Güven ile Yahya Balcı tutuklanarak, haklarında 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Aynı soruşturma kapsamında verilen ifadelerle ’Feridun’ kod adlı Mehmet Muhittin Öztürk’ün (37), Adana’da görev yaparken ihraç edilen FETÖ/PDY üyesi hakim ve cumhuriyet savcılarına ’imamlık’ yaptığı belirlendi.

Daha önce örgütün pek çok ilde bulunan eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptığı belirlenen Öztürk’ün ayrıca yurt dışı gezilerine katıldığı tespit edildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine firari olan ve dosyası ayrılan Öztürk hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Eylül ayından bu yana aranan Öztürk, Mardin’de saklandığı yerde yakalanarak Adana’ya getirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda ifadesi alınan şüpheli Öztürk, suçlamaları kabul etmedi. FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen Adana’da görevli yargı mensuplarına ’sohbet imamlığı’ yaptığı tespit edilen şüpheli, ifadesinin ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son Güncelleme: 01.02.2017 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287