Avrupa’dan eleman kazandıran DEAŞ’lı tutuklandı

Avrupalıları Türkiye üzerinden Suriye’ye götürerek DEAŞ saflarına katılmasını sağlayıp, burada silah ve bomba eğitimi veren zanlı, Adana polisi tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

banner279
29 Mart 2017 Çarşamba 10:39
Avrupa’dan eleman kazandıran DEAŞ’lı tutuklandı

Avrupalıları Türkiye üzerinden Suriye’ye götürerek DEAŞ saflarına katılmasını sağlayıp, burada silah ve bomba eğitimi veren zanlı, Adana polisi tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Sarıçam ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, istihbarat ve MİT’in yapmış olduğu ortak çalışmada terör örgütü DEAŞ üyesi Suriyeli Safwan Qahwatı’nın Avrupalıları Türkiye üzerinden Suriye’ye götürdüğü ve burada bu şahısların DEAŞ terör örgütüne katılmasını sağladığı, kendisinin de Avrupalılara silah ve bomba eğitimi verdiğini belirledi. Polis istihbarat ile MİT, bu zanlıyla ilgili çalışmasını yoğunlaştırdığında şahsın 15 Mart günü Suriye’den çıkıp Hatay üzerinden kendine aile süsü vererek önce İstanbul’a oradan da Avrupa’ya geçeceğini tespit etti. Bu tespit üzerine polis, Adana’da önlem alarak Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Sarıçam ilçesi bölümünde zanlının bindiği otobüsü durdurdu. Polis, otobüste kimlik kontrolü yaptıktan sonra zanlı ve karısını gözaltına aldı. Yapılan sorgulamanın ardından zanlının eşi serbest bırakılırken, şahıs gözaltında kaldı. Yaklaşık 14 gün sorgulanan zanlının dijital eşyalarına da el konuldu. Yapılan sorgulamada ve dijital eşyalarından çıkan veriler doğrultusunda zanlının üst düzey DEAŞ üyesi olduğu belirlendi. Zanlının üst düzey DEAŞ üyelerinde bulunan DEAŞ yüzüğünü taşıdığı ve bu yüzüğü mühür yerine kullandığı da öğrenildi.

BİR ŞAHSIN BOĞAZINA BIÇAK DAYAMIŞ FOTOĞRAFI ÇIKTI

Safwan Qahwatı’nın dijital verilerinde de DEAŞ’ın kanlı yüzü ortaya çıktı. Bir fotoğrafta yüzüne maske takıp bir kişinin boğazına bıçak dayadığı görülen şahıs, bir başka fotoğrafta ise binlerce dolar para ile dikkat çekiyor. Zanlının bunların yanı sıra uzun namlulu silahlarla çok sayıda fotoğraf çektirdiği görüldü. Bir fotoğrafta ise nişan alarak poz verdiği görülüyor.

DANİMARKALI VE İSVEÇLİ DEAŞ’LI İLE BAĞLANTILI ÇIKTI

Qahwatı’nın, Adana’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik 1 Şubat günü yapılan operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Lübnan kökenli Danimarka vatandaşı Mahamad Laban ve Irak kökenli İsveç vatandaşı Mohammed Tefik Saleh ile bağlantılı olduğu, zanlıları Türkiye üzerinden Suriye’ye götürdüğü, burada savaş ve bomba eğitimi verdiği öğrenildi. Qahwatı, sorgusunun ardından sevk edildiği 7. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

HABER 24

Son Güncelleme: 29.03.2017 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287