Taşan derede mahsur kalan iki kadın kurtarıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde aşırı yağışlarla debisi artan derede mahsur kalan iki kadın, yaklaşık 6 saat sonra UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

banner279
09 Ocak 2017 Pazartesi 10:46
Taşan derede mahsur kalan iki kadın kurtarıldı

Taşan derede mahsur kalan iki kadın kurtarıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde aşırı yağışlarla debisi artan derede mahsur kalan iki kadın, yaklaşık 6 saat sonra UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Çulluuşağı Mahallesi’nde oturan Hatice Yılmaz (69) ve Hüsne Canbolat (61), yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki ahırlarında hayvanlarını kontrol ettikten sonra eve dönmek istedi. Ancak Yılmaz ve Canbolat, aşırı yağış nedeniyle suların yükseldiği dereden geçemeyince jandarmadan yardım istedi.

Kadınların yardım talebi üzerine olay yerine jandarma ve Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekibi kadınları bulundukları yerden kurtaramayınca Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nden (UMKE) destek istendi.Bölgeye giden UMKE görevlileri uzun uğraşlar sonucu iki kadını 6 saatlik beklemenin ardından mahsur kaldıkları yerden kurtardı.Rahatsızlık geçiren Hatice Yılmaz, olay yerinde hazır bekletilen ambulans ile Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.Kurtarılan kadınlardan Hüsne Canbolat akşama kadar orada kurtarılmayı beklediklerini belirterek, kurtarma ekiplerine köy tavuklu bulgur pilavı sözü verip teşekkür etti.

Son Güncelleme: 09.01.2017 11:13
Anahtar Kelimeler:
AdanaKozanKurtarmaUmke
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287