FETÖ’cüler ’AK Parti’ye oy verme de istersen HDP’ye ver’ demiş

Afyonkarahisar’da, 21’i tutuklu 129 sanıklı FETÖ davasının duruşmasında konuşan bir tanık, örgüt mensuplarının kendisine ‘AK Parti’ye oy verme de ister HDP’ye ver’ dediklerini söyledi.

banner279
08 Şubat 2017 Çarşamba 17:39
FETÖ’cüler  ’AK Parti’ye oy verme de istersen HDP’ye ver’ demiş

Afyonkarahisar’da, 21’i tutuklu 129 sanıklı FETÖ davasının duruşmasında konuşan bir tanık, örgüt mensuplarının kendisine ‘AK Parti’ye oy verme de ister HDP’ye ver’ dediklerini söyledi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. duruşması yapıldı. Duruşmaya sanıkların avukatları ile birlikte Osman Eşkin, Mehmet Emin Özbayat, Mehmet Talha Hancıoğlu, Mehmet Kasap ve kapatılan Bank Asya’da çalıştıkları belirtilen 2 eski personel tanık olarak katıldı. Tanıkların dinlendiği duruşmada Osman Ekşin, FETÖ’ye ait olduğu öne sürülen yurt ve dershanede aşçı ve temizlikçi olarak çalıştığını belirterek, örgütün para trafiği ve AK Parti’ye karşı yürütülen seçim propagandaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çalıştığı FETÖ’ye ait dershaneye çuval ile para getirildiğini öne süren Ekşin, "Para gelirdi dershaneye, parayı gördüm bir çuvaldı. Getirenleri hatırlayamıyorum ama gördüm. Para dershaneye gelirdi, muhasebeye getirilirdi orada sayıyorlardı. Gazete ve dergiye abone olun diye baskı yaparlardı” dedi.

“OYUNU AK PARTİ’YE VERME DE İSTERSEN HDP’YE VER"

Seçim dönemlerinde örgütün AK Parti’ye karşı yürüttüğü propaganda ile birlikte baskılara da değinen Ekşin, “AK Partiye oy verme dediler. ‘Kime vereyim?’ diye sordum o da ‘AK Partiye verme de ister HDP’ye ver’ dedi. Çalıştığım süre içerisinde dershanede ve yurtta zaman zaman toplantılar yapılıyordu. Bu toplantılara öğretmenler ve dershane çalışanları katılıyordu bizden de hizmet etmemizi istiyorlardı içeride ne konuşulduğunu bilmiyorduk. Ben çalıştığım süre içerisinde özellikle 17-25 Aralık’tan sonra Zaman gazetesi ve dergisine abone oldum Mustafa Şahin’in zoruyla” diye konuştu.

Ekşin’in ardından kapatılan Bank Asya’da çalışan iki personel tanık olarak konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Nisan 2017’ye erteledi.

Son Güncelleme: 08.02.2017 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280