Vali Çiçek hem kan verip can verdi, hem de yaşlıları unutmadı

Uğur GENCER/ Afyonkarahisar'da kan bağışının önemine dikkati çekmek için "Afyonkarahisar kan veriyor" kampanyası başlatıldı.

banner279
01 Ekim 2020 Perşembe 17:50
Vali Çiçek hem kan verip can verdi, hem de yaşlıları unutmadı

Vali Gökmen Çiçek pandemi sürecinde kan stoklarında azalma olduğunu belirterek önce örnek oldu sonra kampanya başlattı.

Kızılay Derneği ve Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu öncülüğünde başlatılan “Kan Ver Afyon” kampanyasının açılış etkinliğine katılan Vali Gökmen Çiçek, tüm vatandaşları kan bağışı noktasında duyarlı davranmaya davet etti.

Vali Çiçek’in anlam dolu 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü mesajı

Geçmişi bugüne taşıyan yaşlılarımız, bugünle gelecek arasında kurulacak köprünün yapı taşlarını oluşturmakta, toplumsal, kültürel, etik değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmamızı sağlamaktadır.

Bizler yaşlısına, büyüklerine hürmette kusur etmeyen, onları her zaman baş tacı eden medeniyete sahip bir milletiz. Büyüklerimiz bizler için her daim yol gösterici, tecrübeleriyle yaşantımıza rehberlik eden, gölgelerinde huzur bulduğumuz elleri öpülesi kıymetlilerimizdir.

Onlara her türlü desteği vermek, duygu, düşünce ve yaşam deneyimleri ile toplumumuzun vazgeçilmez değerleri olduklarını hatırlatmalı ve hak ettikleri ilgi ve saygıda kusur etmemeliyiz. Gelişen dünyada aileler giderek küçülürken ne yazık ki yaşlılarımız biraz kendi dünyalarında kaldılar. İlgiye, sevgiye en çok ihtiyaç duydukları zaman dilimlerinde ayı yaşama kültürünün gelişmesiyle yaşlılarımız ömürlerinin son demlerini yalnız geçiriyorlar. Yaşamlarının büyük bir kısmını topluma ve ülkesine hizmet ederek geçirmiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek onur ve gurur vericidir. Bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran yaşlılarımıza gereken sevgi, saygı ve hürmeti göstermeli ve bizim de yarının yaşlıları olduğumuzu unutmamalıyız.

Devletimiz imkânlarıyla, kabiliyetiyle her kesime büyük hizmetler sunuyor. Bu durum devletimizin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. Büyüklerimizin duası bizler için çok önemli. En büyük manevi sigortamız onların duasıdır. Bizlerin Milletine hizmet eden bir devlet geleneği yapımız var. Devletin temsilcileri olarak bizlerde her zaman yaşlılarımızın emrindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, tüm ulu çınarlarımıza sağlık, afiyet ve huzur içerisinde mutlu bir ömür diliyorum.

Son Güncelleme: 01.10.2020 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287