Fesatlık, kıskançlık almış başını gidiyor.

Senin büyümeni iyi olanı istemeyenden ne dost olur ne de post.

Fesat olan kıskanç olan ilk etapta en büyük cezayı kendisine sonra başkalarına verdiği gibi kendi en yakın çevresini de rahatsız ediyor.

Ağzından hayırlı olsun kelimesi çıkarken fesat olanın gözleri benim neden yok? Ben neden orada değilim? Dercesine yerinden çıkıyor.

Ağzıyla kalbi bir olmayan fesat insanlar en sevdiğinin bile bir yere gelmesini, birşey sahibi olmasını asla istemiyorlar. Yüzüne gülüp sözde mutlu olduğunu ifade ediyor olsalar da içleri kan ağlıyor. Günümüzde tedavisi mümkün olmayan hastalık haline gelen fesatlık sahibini içten içe kemirip eritiyor.

Fesat ve kıskanç insanlar, kendi yaptıklarından asla haz almadıkları gibi başkalarının yaptığını da beğenmeyip arkalarından eleştiriyorlar.

Gözleri daima başkalarında olduğundan kendileri mutlu olamıyorlar.

Etrafında gelişen güzelliklerden rahatsız oluyorlar.

Başarılı kişileri, güçlü kişileri, mal sahibi olan, makam sahibi olan mutlu kişileri asla çekemiyorlar. Çekemedikleri içinde halatı kopartıyorlar.

Sevdiği, tanıdığı bir insanın mal sahibi olmasını, büyümesini neden çekemez insan?

İnsanın çevresinde sevdiklerinin büyümesi, dostlarının büyümesi normal olan bir insanı mutlu etse de anormal olan fesatları asla mutlu etmiyor.

Önünden geçerken bu plaza, bu işyeri, bu arazi dostumuzun diyerek mutlu olabilmek bu kadar zor mu gelir insana anlamıyorum.

Fesatlık yüzden anlaşılmadığı gibi kalptedir. Yüz gülüp kalp kin besler.

Her zaman çevremdeki insanların en iyi şartlarda, iyi yerlere gelmeleri, mal sahibi olmaları bana gurur veriyor. Söylerken bahsederken canı gönülden ifade etmek, büyük bir zevkle bahsetmek dururken, Allah'ın verdiği emanetleri kıskanarak fesatlanmak niye?

Veren belli, alan belli ey insanoğlu bu fesatlık bu kıskançlık neden?

Bazı kişiler tanıyorum, öldüğünde mezar taşına ne gün gördü ne güldü, fesatlıktan öldü diye yazılacak.

Allah hepimizi kıskanç ve fesat ikiyüzlü insanlardan korusun.

Günün sözü: İnsanların en alçağı, başkasının kazandığı ilgi ve sevgiyi çekemeyenler dir. "Beydeba"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.