Nedir bu kreş ve anaokullarında minik yavrularımıza uygulanan şiddet? Ekranlara, haberlere, sosyal medyaya yansıyan, Tuzla'da yaşanan şiddet olayı sonrasında Manisa'nın Turgutlu İlçesindeki meydana gelen şiddet olayı artık çileden çıkardı.

Anaokulu ve kreşlerle ilgili olarak geçmişe doğru bakacak olursak Ülke genelinde birçok çeşitli üzücü olayların yaşandığına şahit oluruz. Okulda yaşanan şiddet olayı skandal görüntülerinin Tuzla’da, Manisa’da yaşanması yarın başka yerlerde yaşanmayacak anlamına gelmesin.

Öğretmen tarafından bir çocuk şiddet görüyorsa öğretmene ceza verilmesi, soruşturma başlatılması, inceleme yapılması, okuldan atılmasının bence bir önemi yok. Üzücü bir olay yaşanmadan önlem alınması açısından nasıl tedbirler alınabileceğinin irdelenmesi gerekiyor.

Bence anaokulu ve kreş öğretmenleri göreve başlarken sadece sınav sonucu ve mezuniyet durumu yeterli olmamalı, öncesinde aranacak şartlar konusunda daha hassas davranılması, bir çığ gibi açılan anaokulu ve kreşlerin yönetmeliklerinde daha katı kurallar getirilmesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı peş peşe yaşanan toplumu derinden yaralayan bu şiddet olayları ardından kesinlikle önlem almak için daha katı kurallar getirmesi çocuğu okul öncesi eğitimine devam eden ve yeni gönderecek aileleri de rahatlatacaktır.

Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslek olmasıyla birlikte, çok fazla sabır isteyen meşakkatli bir meslektir. Bu mesleği ister özel okul'da, ister Devlet okulunda icra etmek hiç bir şey değiştirmiyor. Baş tacı öğretmenlerimiz bizim için her yerde aynıdır.

Okul Öncesi Kurumlarda öğretmenlik yapacak öğretmenlerin ilgili bölümden mezun olmasıyla birlikte mesleğe başlamadan önce ve başladıktan sonra belli aralıklarla psikolojik testlerden geçirilmelidir.

Elbette mesleğine gönül vermiş, işini severek yapanlara saygı duyuyorum ancak her meslekte olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de kendini bilmez, şiddet yanlısı, çeşitli sorunları olan psikopat ruhlu insanlar çıkabiliyor. Benim düşüncem üzücü olaylar yaşanmadan alınacak tedbirlerin ve denetimlerin arttırılması gerekmektedir.

Okul öncesi eğitim verecek öğretmenin, çocuk ruh sağlığı konusunda bilgili olmasından ziyade önce kendi ruh halinin sağlıklı olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Çocuğumuzu emanet ettiğimiz kreşlerin, anaokullarının tabelasına, kamerasına, ücretine aldanmamak gerektiği gibi kamera var diye de rahat olmamak gerekiyor. Her şeyden önemlisi öğretmenin eğitimi, tutumu, davranışları ve ilgisine dikkat edilmesi gerekiyor.

Henüz anaokul çağında hiç bir şeyden habersiz güvenerek emanet ettiğimiz evlatlarımıza vuran elleriniz kırılsın.

Esen kalın,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.