Hava Harp Okulu öğrencileri davasında ilk celse

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında paraşüt eğitimi için İstanbul’dan Ankara’ya getirilen ve tutuksuz yargılanan 51 Hava Harp Okulu öğrencisi hakkında açılan davanın ilk celsesi görüldü.

banner279
28 Mart 2017 Salı 20:25
Hava Harp Okulu öğrencileri davasında ilk celse

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında paraşüt eğitimi için İstanbul’dan Ankara’ya getirilen ve tutuksuz yargılanan 51 Hava Harp Okulu öğrencisi hakkında açılan davanın ilk celsesi görüldü.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya tutuksuz yargılanan sanıkların tamamı, taraf avukatları ve sanık aileleri katıldı. Duruşmada, sanıkların savunmaları dinlenildi. Sanık A.U. 15 Temmuz gecesi Kara Harp Okulunda olduklarını, kendilerini güvenli bir yere götürmek için bulundukları noktaya helikopterler gönderildiğini anlattı. A.U. 50 kişilik tam teçhizatlı askerlerin dışarıda hazır beklediğini gördüğünü kaydederek, kendilerinde teçhizat bulunmadığını, ellerinde sadece valizlerinin olduğunu ifade etti. A.U, "Daha sonra iki adet helikopter geldi. Helikopterlerin halka ateş ettiğini gördüğümüz için tedirgin olduk. Bir arkadaşım telefonunu koğuşta unuttuğunu söyledi ve beraber onu almaya gidip gitmeyeceğimizi sordu. Onunla gitmeyi kabul ettim. Anafartalar taburuna girdiğimiz zaman kalabalık bir ekip silahlanmıştı ve silahlara mermi basıyordu. Onun için Kara Harp Okulu güvensizdi. Arkadaşıma ’yavaş gidelim bizi yanlış anlayabilirler’ dedim. Koğuşlar bölgesine geçtik telefonu aldık. Arkadaşlarımızın yanına gitmek için acele ediyorduk. Daha sonra helikopterlerin bulunduğu yere geri döndük. Bazı arkadaşlarımız zorla götürülmüşlerdi. Etrafımızda bir kaç silahlı kişi vardı. Tam teçhizatlı olmalarından dolayı can güvenliğimiz tehlikedeydi. 91 arkadaşımız helikopter ile gitti. Onlar suçlu, biz suçsuz diye bir durum yok. Onlarda suçsuz diye düşünüyorum. Helikopter geri gelseydi biz de gidebilirdik" diye konuştu.

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ifade eden A.U., "Ben de ve arkadaşımda ByLock olmadığı tespit edilmiştir. Kara Harp Okulunda bulunan eşyalarımız arandı ve hiçbir suç unsuru bulunmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum, hiçbir terör örgütüne üye değilim" dedi.

"ÜZERİNDE TÜRK BAYRAĞI VARDI AMA BEN O HELİKOPTERDEN KORKTUM"

Sanık A.T.İ., Kara Harp Okulunun kendileri için güvenli olmadığını, bazı askerlerin mermi bastığını gördüğünü söyledi. A.T.İ, "Oraya gelen helikopter başka bir ülkenin helikopteri değildi. Üzerinde Türk bayrağı vardı ama ben o helikopterde korktum. Helikopter gelince ağaçların arasına saklandık. Darbe girişimini biliyorduk. Ama darbeci mi, değil mi, bizi güvenli yere mi götürecek bilemedik. Ne giden arkadaşların ne de bizim suçumuz yok. Bizi zorla sıraya geçirdiler. Helikopter gelseydi hepimizi götüreceklerdi. Giden arkadaşlardan birini aradım. ’Biz indik sizin gelmenizi bekliyoruz’ dediler. Bizi azarlayan yarbayın yanında bir de albay vardı. Onun törenlerde savaş beden eğitimi komutanı albay olduğunu biliyorum. İsim olarak bilmiyorum. Bizimle alakası yoktu önümüzden geçip gitti" ifadelerini kullandı.

"DEVLETİME KÜSKÜN DEĞİLİM"

6 ay hapis yattığını daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını anlatan A.T.İ, "Bütün bu olanlara rağmen ben devletime küskün değilim. Devlet bizim, bayrak bizim, vatan bizim. Subay olarak hayallerim vardı, belki de şehit olacaktım. Şimdi mühendislik fakültesine yerleştim, mühendis olarak da devletime hizmet vermeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

HABER 24

Son Güncelleme: 28.03.2017 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287