Jandarma Okullar Komutanlığı iddianamesi tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişiminde Beytepe’deki Jandarma Okullar Komutanlığında meydana gelen olaylara ilişkin iddianame tamamlandı. Soruşturma sonucunda 317 şüpheli hakkında kamu davası açıldı. HABER24

banner279
22 Mart 2017 Çarşamba 18:03
Jandarma Okullar Komutanlığı iddianamesi tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişiminde Beytepe’deki Jandarma Okullar Komutanlığında meydana gelen olaylara ilişkin iddianame tamamlandı. Soruşturma sonucunda 317 şüpheli hakkında kamu davası açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminde Beytepe’de bulunan Jandarma Okullar Komutanlığı’nda yaşanan olaylara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, 325 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. 638 sayfadan oluşan iddianamenin birinci bölümünde; FETÖ’nün genel yapısı, ikinci bölümünde örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerinde yapılanması ve üçüncü bölümünde ise olay, şüphelilerin eylemleri, planlama, Jandarma Genel Komutanlığındaki darbeye kalkışma eyleminin anlatımı ve şüphelilerin hukuki durumları ile eylemleri yer aldı.

İddianamede,15 Temmuz günü Jandarma Okullar Komutanlığında görev yapan şüpheliler ile başka birliklerde görev yapıp darbe teşebbüsü kapsamında Jandarma Okullar Komutanlığına gelen sivil kıyafetli asker şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek Beytepe’de bulunan Jandarma Okullar Karargahının işgalini gerçekleştirdikleri, bu işgal kapsamında nizamiye bölgelerinin giriş ve çıkışlarını engelledikleri, karargah içerisinde bulunan cephaneliğin açılarak, darbeci diğer şüphelilere mühimmat dağıttıkları ve bu şekilde darbe eylemini gerçekleştirdikleri yer aldı. Başsavcılıkça iddianameye ilişkin hazırlanan bilgi notunda, toplamda 325 şüpheli hakkında işlem yapıldığı, bunlardan 247’sinin tutuklandığı ve firari 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Soruşturma sonucunda 317 şüpheli hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, askeri komutanlıkların gasp edilmesi, askeri komutanlığı terki emrine uymama” suçlarından dolayı kamu davası açıldığı bildirildi.

(İlker Turak /İHA)

Son Güncelleme: 22.03.2017 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287