Sırrı Süreyya Önder’in davası ertelendi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in 40 yılla yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü. HABER24

banner279
24 Mart 2017 Cuma 11:42
Sırrı Süreyya Önder’in davası ertelendi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in 40 yılla yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in, "Terör örgütü üyesi olma", 3 defa "Terör örgütü propagandası yapma", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlamalarıyla 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada Önder ve avukatları hazır bulundu.

Yoklamanın ardından savunma yapan Önder, dokunulmazlıklarının anayasaya aykırı bir şekilde kaldırıldığını söyledi. İmralı heyeti sözcüsü olduğunu, dönemin yetkililerinin de kendisinden bu sıfatla bahsettiklerini kaydeden Önder, 3 sene bu uğurda emek sarf ettiğini dile getirdi.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme, Önder’in DTK’da yaptığı konuşmanın ses kaydı ve dökümlerinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden istenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, Önder’in BDP adına görev aldığı Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olduğu 2011 yılında, partisi adına verdiği anayasa taslağı ve önerileri ile mecliste çeşitli tarihlerde yaptığı açıklamaların dökümünün istenmesine karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

(Aydın Yorat/İHA)

Son Güncelleme: 24.03.2017 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287