İşitme engelli 7 yaşındaki kızın ilk sözü ‘baba’ oldu

Antalya’da işitme cihazı bozulan doğuştan görme ve işitme engelli 7 yaşındaki kız çocuğuna, Amerika’da yaşayan hayırsever bir Türk’ten yardım geldi. Doğduğundan bu yana kulakları duymadığı için konuşamayan minik kızın, yeni işitme cihazı takıldıktan bir hafta sonra ilk sözü ise ‘baba’ oldu.HABER24

banner279
21 Mart 2017 Salı 13:47
İşitme engelli 7 yaşındaki kızın ilk sözü ‘baba’ oldu

Antalya’da işitme cihazı bozulan doğuştan görme ve işitme engelli 7 yaşındaki kız çocuğuna, Amerika’da yaşayan hayırsever bir Türk’ten yardım geldi. Doğduğundan bu yana kulakları duymadığı için konuşamayan minik kızın, yeni işitme cihazı takıldıktan bir hafta sonra ilk sözü ise ‘baba’ oldu.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesinde bulunan bir apartmanda kapıcılık yapan Veysi Atak, doğuştan görme ve işitme engelli kızı 7 yaşındaki Rojbin Atak için devletin 3 yıl önce verdiği biyonik kulak, 5 ay önce bozulunca ne yapacağını şaşırdı. 5 yıl içerisinde tekrar alınamayan ve değeri 16 bin lira olan cihazı maddi imkansızlıklardan dolayı alamayan Baba Veysi Atak, kızının halini duyan hayırsever bir Türk kadınının, Amerika’dan işitme cihazının alınması için maddi yardımda bulundu. Daha önceki cihazla hiç konuşmayan Rojbin, 15 gün önce yeni işitme cihazına kavuştuktan bin hafta sonra ilk defa ‘baba’ dedi.

“İLK DEFA ’BABA’ DEDİ"

Kızının yeni işitme cihazıyla gayet iyi şekilde duyduğunu, tepkiler de verdiğini söyleyen Veysel Atak, “Şu anda çocuğumuz çok iyi duyabiliyor ama büyük bir sıkıntısı var. Evimiz 1+1 bodrum olduğu için zorlanıyoruz. 5 kişi var, evde eğitim görüyor ama öğretmen zorlanıyor. Rahat duyabiliyor, ama yerimiz küçük olduğu için kardeşleri gürültü yaptığında anlayamıyor sesleri ve hırçınlaşıyor. Bir de yeni kulakları duymadığı için konuşamıyordu. Cihaz kulağına takıldığında, aradan 1 hafta geçti ilk defa baba demeye başladı. Bizim için çok büyük bir şey bu. Çok sevindik” dedi.

GÖZLERİ İÇİN 20 BİN DOLAR LAZIM"

Çocuğunun gözleri için de hastane ve internette araştırma yaptığını söyleyen Baba Atak, “Şuan Amerika’da bir umudumuz var, onu araştırıyoruz. Tam neticeyi alamadık. Akdeniz üniversitesinde bir hocamıza bunu danıştık. O da araştırıyor. İnternette de araştırdım 20 bin dolar diye gördüm ama bunun ameliyatı retina olduğu için farklı da çıkabilir. Tıp ilerliyor, tek umudumuz bu” diye konuştu.

(Suat Metin - Adem Akalan/İHA)

Son Güncelleme: 21.03.2017 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287