Minik yüreklerden Halepli çocuklara yardım

Antalya’nın Alanya ilçesinde öğrenciler, ‘Onlar üşürse, biz üşürüz’ sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasıyla Halepli çocuklara destek oldu. 

banner279
14 Şubat 2017 Salı 16:31

Antalya’nın Alanya ilçesinde öğrenciler, ‘Onlar üşürse, biz üşürüz’ sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasıyla Halepli çocuklara destek oldu. 

Suriye’nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılara tepkiler sürerken, zor durumdaki çocuk için Yaylalı İlk ve Ortaokulu öğrencileri yardım kampanyası başlattı. ‘Onlar üşürse, biz üşürüz’ sloganıyla başlattıkları kampanya destek veren 160 öğrenci, kendi harçlıklarından topladıkları 445 TL ve 4 Dolar’ı Başbakanlık tarafından Suriyeliler için açılan hesaba yatırdı.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Başbakanlığın himayesinde Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı sıkıntıya düşen çocukların ihtiyaçlarının giderilebilmesi noktasında başlatılan yardım kampanyasına müdürlük olarak duyarsız kalmadıklarını söyledi.

Suriyeli öğrencilere bir nebze olsun destek verebilmek için bankaya hep beraber gidip parayı yatırdıklarını aktaran Müdür Er, "Bu vesileye bu konuda hassas davranan velilere, öğrencilere ve özellikle okul idarecilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"BİRÇOĞU ÖLÜME TERK EDİLİYOR"

Para bağışının toplanması için kampanya başlatan öğrencilerden Sena Arıkan da, "Halep hakkında pek bir şey bilmesem de bazen televizyondan görüyorduk. Bizim yaşımızdaki çocuklar Suriye’de mermi taşıyor ve birçokları ölüme terk ediliyor. Biz de televizyondan bunları gördüğümüz için arkadaşımla beraber bu kampanyayı başlattık. Önce öğretmenlerimize danıştık. Okuldaki tüm sınıfları teker teker gezdik. İmkanımız olduğu kadar para yardımı toplamaya çalıştık" diye konuştu.

"EMPATİ KURDUKTAN SONRA BAŞLADIK"

Kampanyada yer alan diğer öğrenci Sevinç Sezer ise, "Bu kampanyaya başlama fikrine Suriye’de yaşananları televizyondan görüp empati kurduktan sonra başlamak aklımıza geldi. Çünkü Suriye’deki çocukları gördükçe daha çok kendimi onların yerine koymaya çalıştım. Beni etkileyen daha çok küçük yaştaki çocuklar oldu. Okul olarak böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Okuldaki arkadaşlarımız kampanyayı çok iyi karşıladı. Bize destek oldular" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 14.02.2017 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287