Ardahan eksi 30 derece

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan’da hava sıcaklığının gece eksi 30 dereceye kadar düşmesiyle dışarıda ipe asılan çamaşırlar dondu.Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Ardahan’da yaşamla mücadele zorlaştı. Köylü...

banner279
22 Aralık 2016 Perşembe 09:30
Ardahan eksi 30 derece

Ardahan eksi 30 derece

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan’da hava sıcaklığının gece eksi 30 dereceye kadar düşmesiyle dışarıda ipe asılan çamaşırlar dondu.
Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Ardahan’da yaşamla mücadele zorlaştı. Köylü kadınların, kuruması için dışarıya astıkları çamaşırlar donarak buz tuttu. Kış ayının sert ve soğuk geçtiğini söyleyen Ardahan merkeze bağlı Dağevi Köyünde yaşayan yaşlı kadın, "Çok soğuk ve soğuklardan korunmak için fazla giyiniyoruz. Çamaşırlarımızı dışarıda kurutuyoruz. Kurumuyor ama dışarıda donuyor" dedi.Dağevi Köyünde 2 metreyi aşan kar ve etkili olan soğuk hava nedeniyle yaşamın zorlaştığını söyleyen köylüler, "Köylülerimiz malum bu zor şartlarda hayatlarını sürdürmektedirler. Allah halkımıza kolaylık versin. Ama güzel bir doğa var, güzel bir manzara ve insanlarımız bu şartlarda mücadelesine devam ediyorlar" ifadelerini kaydett.
 

Son Güncelleme: 22.12.2016 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287