Adana imamı ve 34 iş adamı tutuklandı

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonda 34 iş adamı ve Adana imamı tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün finans kaynağına ve örgüte üyelik...

banner279
11 Ağustos 2016 Perşembe 11:01
Adana imamı ve 34 iş adamı tutuklandı

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonda 34 iş adamı ve Adana imamı tutuklandı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün finans kaynağına ve örgüte üyelik kazandıran Adana’ya yeni atanan imama yönelik düzenlenen operasyonda, 64 iş adamı ile 1 imam gözaltına alındı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücaele Şube Müdürlüğü ile Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ayrı ayrı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan zanlılar emniyette uzun süre sorgulandı.

PENSİLVANYA’DA GÜLEN’LE DE GÖRÜŞMÜŞLER
Polis iş adamlarının terör örgütü ele başı Fetullah Gülen ile Pensilvanya’da görüştüğünü tespit etti. Ayrıca Adana’da iş adamlarının terör örgütünü finansa ettiğini belirledi. Ayrıca polis Adana eski imamı Ömer E. kaçtıktan sonra yerine Diyarbakır’dan Naim S.’nin atandığını belirleyerek onu da Bursa’da yakaladı. Zanlılar sorgularında suçlamaları kabul etmezken, polis operasyonda çoğu iş adamının evinde örgütünün kimlik kartı yerine geçen 1 dolarları da ele geçirdi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeleri alınan zanlılar, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’nde sorguları yapılan şüphelilerden 23’ü tutuklandı, 2’si ev hapsi cezası alırken, 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ceyhan’da adliyeye sevk edilen 30 iş adamından ise 12’si tutuklanırken, 18’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
(İHA)

Son Güncelleme: 11.08.2016 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287