Antalya’da FETÖ soruşturması

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Antalya’da başlatılan soruşturma kapsamında kurum imamları oldukları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 24’ü de tutuklanırken, yine bugün adliyeye sevk edilen cezaevi ve adliye çalışanı...

banner279
30 Ağustos 2016 Salı 00:29
Antalya’da FETÖ soruşturması

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Antalya’da başlatılan soruşturma kapsamında kurum imamları oldukları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 24’ü de tutuklanırken, yine bugün adliyeye sevk edilen cezaevi ve adliye çalışanı 32 şüpheliden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 24 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10 Ağustos tarihinde Antalya Cumhuriyet Başvavcılığı talimatıyla, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından FETÖ soruşturması kapsamında operasyon yapılmış ve gece saat 04.00’te TEM operasyon timleri tarafından şüphelilerin evlerine ve çalıştıkları yerlere baskın düzenlenmişti. Operasyonda Antalya L Tipi Cezaevinde görevli infaz koruma memurları ile Antalya Adliyesi’nde görevli katip ve yazıcıların bulunduğu toplam 32 şüpheli gözaltına alınmıştı.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Antalya L Tipi Cezaevi ve Adliyede bazı noktalarda yapılan aramalarda ele geçirilen dokümanlara el konulmuştu. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadelerinin ardından terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 32 şüpheliden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.24 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Diğer taraftan 17 Ağustos tarihinde yine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından kurum imamlarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Antalya PTT Başmüdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü, AFAD Antalya İl Müdürlüğü, Tapu Kadastro 6. Bölge Müdürlüğü ve İş Kurumu çalışanı 24 şüpheli de bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alındıktan sonra terör örgütü üyesi oldukları iddiasından tutuklanmaları talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 24 şüpheliden tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kurum imamlarına yönelik yapılan operasyonda şüphelilerle birlikte 1 dolarlar, FETÖ’ye ait kitaplar, himmet belgeleri ile kriptolu görüşme programlarının ele geçirildiği bildirilmişti.

Son Güncelleme: 30.08.2016 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287