Bank Asya’ya milyonlar yatırmışlar

İzmir merkezli 6 ilde FETÖ’ye yönelik operasyonda hakkında yakalama çıkarılan 80 kişiden şu ana kadar 52’si gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasındaki iş adamlarının Bank Asya’ya 5 milyonu aşkın para yatırdıkları ve...

banner279
01 Aralık 2016 Perşembe 10:29
Bank Asya’ya milyonlar yatırmışlar

İzmir merkezli 6 ilde FETÖ’ye yönelik operasyonda hakkında yakalama çıkarılan 80 kişiden şu ana kadar 52’si gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasındaki iş adamlarının Bank Asya’ya 5 milyonu aşkın para yatırdıkları ve örgütün gizli haberleşme programını kullandıkları ileri sürüldü.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli İstanbul, Muğla, Antalya, Kütahya ve Iğdır olmak üzere toplamda 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyon yaptı. 80 kişinin adreslerine yönelik yapılan baskınlarda, 52 kişi gözaltına alındı. Gözaltı kararı bulunan şüphelilerin çoğunun Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Mersinli Yeni Mahalle Cami Yaptırma Derneği, Çalışan Girişimci İş adamları Derneği ile Helezon Gençlik ve Spor Derneği yöneticileri olduğu belirtildi.

BANK ASYA’YA ÖRGÜT LİDERLERİNİN TALİMATIYLA MİLYONLAR YATIRMIŞ
Öte yandan, gözaltına alınan iş adamlarının Bank Asya’ya yüklü miktarda para yatırdıkları, yatırılan bu paraların toplamda 5 milyonu aştığı öne sürüldü. Yine gözaltında bulunan ve hakkında yakalama kararı bulunan kişilerin, örgütün gizli haberleşme sistemi ’ByLock’u kullandıkları ileri sürüldü. 28 kişinin aranmasına devam ediliyor.
 

Son Güncelleme: 01.12.2016 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287