Binlerce liralık vurgun yapan çete çökertildi

İzmir’de, silahla ve tehditle onlarca esnaftan binlerce liralık vurgun yapan haraç çetesi, 80 polisin katıldığı dev operasyonla çökertildi.Kemalpaşa bölgesinde, bir esnafa silah zoruyla haraç kesildiğinin ihbarını alan İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne...

banner279
23 Ağustos 2016 Salı 10:08
Binlerce liralık vurgun yapan çete çökertildi

İzmir’de, silahla ve tehditle onlarca esnaftan binlerce liralık vurgun yapan haraç çetesi, 80 polisin katıldığı dev operasyonla çökertildi.
Kemalpaşa bölgesinde, bir esnafa silah zoruyla haraç kesildiğinin ihbarını alan İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, zanlıları tespit ederek takibe aldı. Polisler, üç ay boyunca zanlıları takip ederek bağlantılarını araştırdı. Hazırlıkların ardından harekete geçen ekipler, belirlenen 11 ayrı ikamet ve iki iş yerine tek tek baskın yaptı.

ESNAFLARIN KORKULU RÜYASIYDI
80 polisin katıldığı dev operasyon adeta nefesleri kesti. Operasyonda, çetenin ele başları M.Ş (37) ve Y.P.’nin (30) de aralarında bulunduğu S.K (30), E.K (39), S.O (30), C.A. (27), S.G. (29), E.Ş. (25) ve S.D. (34)’ninde aralarında bulunduğu toplam 9 kişi yakalandı. Operasyonda çok sayıda silah, tüfek, kar maskesi, senet ele geçirildi. Haraç çetesi, ifadelerinin ardından daha sonra da adliyeye sevk edildi. Çetenin ele başları M.Ş ve Y.P. tutuklanırken, diğer üyeler serbest bırakıldı.

HARAÇ VERMEYEN KİŞİLERE SİLAHLI SALDIRI
Çetenin çökertilmesiyle esnaflar da rahat bir nefes alırken, olaylarla ilgili de ayrıntılar ortaya çıktı. 11 farklı olaya karışan çetenin, para vermeyen esnafların evlerini ve arabalarını kurşunladığı belirtildi. Çetenin bu şekilde çok sayıda esnafı korkutarak binlerce lira haksız kazanç sağladığı öğrenildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 23.08.2016 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287