Emniyet'ten Türkiye Güven Huzur Uygulamasına Devam

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından dün akşam Türkiye genelinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Türkiye Güven Huzur' uygulaması yapıldı.

banner279
28 Ekim 2018 Pazar 22:10
Emniyet'ten  Türkiye Güven Huzur Uygulamasına Devam

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan 'Türkiye Güven Huzur' uygulaması Kocaeli'nde 177 ekip, 972 personel ve 1 detektör köpeğin katılımı ile yapıldı. 09:00 ile 23:00 saatleri arasında yapılan uygulamalarda, 5 bin 415 şahıs sorgulanırken çeşitli suçlardan aranan toplam 17 şahıs yakalandı. 1 şahsın üzerinde yapılan aramada ruhsatsız 1 adet tabanca ve 5 adet fişek ele geçirildi. 3 şahsın üzerinde yapılan aramada 27 gram uyuşturucu maddesi, 30 adet uyuşturucu hap, 1 şahıstan av tüfeği ve 2 adet fişek elde edilerek şahıslar hakkında işlem yapıldı. 1 şahsa ise alkollü araç kullanmaktan idari işlem uygulandı.Uygulama kapsamında 181 araç kontrol edilirken 21 araç sürücüsüne toplam 4 bin 186 TL idari para cezası uygulandı. 1 adet yakalamalı ve hacizli araç yakalandı. İş yerlerinde yapılan uygulamada 270 umuma açık iş yeri kontrol edildi. 4 iş yerine Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. 2 iş yerine Oyun Alet ve Makinaları Hakkında Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapılırken 2 adet oyun makinesi ve 248 TL para gerekli işlemler yapılmak üzere muhafaza altına alındı. 1 iş yerine Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefet suçundan idari işlem yapılarak 11 bin 885 TL para cezası uygulandı. 1 iş yerine Kumar Oynatmak için yer temin etmek suçundan adli işlem yapılırken kumar oynadığı tespit edilen 4 şahsa bin 36 TL para cezası uygulandı. Toplam 8 iş yeri hakkında, gerekli işlemler yapılmak üzere tutanak tanzim edildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287