Eski MHP’li vekil FETÖ’den tutuklandı

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve aralarında MHP eski Manisa Milletvekili Zeynel Balkız’ın da bulunduğu 12 avukattan 9’u tutuklandı.FETÖ/PDY’nin...

banner279
02 Eylül 2016 Cuma 11:51
Eski MHP’li vekil FETÖ’den tutuklandı

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve aralarında MHP eski Manisa Milletvekili Zeynel Balkız’ın da bulunduğu 12 avukattan 9’u tutuklandı.
FETÖ/PDY’nin darbe girişimine yönelik soruşturmada 10 Ağustos’ta gözaltına alınan MHP Manisa Milletvekili ve eski Manisa Baro Başkanı Balkız’ın da aralarında bulunduğu 12 avukat, Manisa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden MHP’li eski vekil ve eski Baro Başkanı Zeynel Balkız ile avukatlar Hasan Gürhan Onat, Ali Özcel, Menderes Hırçıner, Serhan Çelik, Haluk Bedel, Ertan Ergün, Sadettin Yılmaz ve Ali Bilgiç, mahkemece tutuklandı. Süleyman E., Mehmet G. ve Berker M. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
MHP’den 7 Haziran 2015’te milletvekili seçilen Balkız, partisi tarafından 1 Kasım 2015’teki seçimlerde aday gösterilmemişti. Ayrıca Balkız ve bazı avukatların mal varlıklarına da el konulmuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 02.09.2016 12:52
Anahtar Kelimeler:
FetöTutuklamaVekilEski Mhp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287