İş adamları Alp Gürkan ve Korkmaz Yiğit beraat etti

Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan ve iş adamı Korkmaz Yiğit’in de aralarında bulunduğu 18 sanıklı ‘nitelikli dolandırıcılık’ davasında mahkeme tüm sanıkların beraatine karar verdi. HABER24

banner279
22 Mart 2017 Çarşamba 13:31
İş adamları Alp Gürkan ve Korkmaz Yiğit beraat etti

Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan ve iş adamı Korkmaz Yiğit’in de aralarında bulunduğu 18 sanıklı ‘nitelikli dolandırıcılık’ davasında mahkeme tüm sanıkların beraatine karar verdi.

İş adamları Alp Gürkan ve Korkmaz Yiğit’in aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılandığı ’nitelikli dolandırıcılık’ davasında karar açıklandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya İş adamı Korkmaz Yiğit ve oğlu Mert Yiğit’in de aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Şikayetçi TMSF, Doğan Kazadoğlu ve Süleyman Cemil Bahadır adına avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşma savcısının tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesi talebi üzerine sanıklar ve avukatlarına söz verildi. Sanık avukatları müvekkillerinin beraatini istedi. Şikayetçi ve avukatları ise sanıkların cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Sanık Korkmaz Yiğit’in “örgüt yöneticiliği, hileli iflas, nitelikli dolandırıcılık ve amme alacakları usulü hakkındaki kanuna muhalefet” suçlarından ayrı ayrı beraatine hükmetti. Mahkeme, sanıklar Salih Alparslan, Alp Gürkan, Gürbüz Yiğit, Korkmaz Yiğit, Sibel Yıldız, Ömer Saçaklıoğlu, Kemal Gülman, Lemi Gülman, Sema Cingıllıoğlu, Mehmet Erdoğan, Fuat Araz, Kahraman Yiğit, Mert Yiğit, Metin Aşık,Ethem Valid, Firdevs Erentuğ, Kemal Kömür ve Ayhan Yılmaz’ın “örgüt yöneticiliği, hileli iflas, nitelikli dolandırıcılık” suçlarından beraatlerine karar verdi.

Son Güncelleme: 22.03.2017 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287