İşçinin yakılarak öldürülmesi güvenlik kamerasında

3. havalimanı inşaatında çalışan 36 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mehmet Aytaç’ın oda arkadaşı tarafından kız arkadaş meselesi yüzünden yakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Akıllara durgunluk veren cinayetin zanlısı benzin...

banner279
03 Eylül 2016 Cumartesi 20:04

3. havalimanı inşaatında çalışan 36 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mehmet Aytaç’ın oda arkadaşı tarafından kız arkadaş meselesi yüzünden yakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Akıllara durgunluk veren cinayetin zanlısı benzin alırken ve yatakhaneyi ateşe verirken güvenlik kamerasına yakalandı.
31 Ağustos 2016 günü saat 09.20 sıralarında Eyüp İlçesi Akpınar Mahallesinde faaliyet yürüten, 3’üncü Havalimanı yapımını üstlenen firmanın şantiyesinde yangın çıktı. Yatakhane bölümünde çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay yerine sevk edilen Jandarma Olay Yeri İnceleme Timi tarafından yapılan incelemede, olay yerinde bir şahsın yanmış cesedinin bulunduğu tespit edildi. İlk bakışta olayın kaza olma izlenimi vermesine rağmen, Jandarma Olay Yeri İnceleme Timi personelince söz konusu koğuşun yanış biçimi incelendiğinde sabotaj olma ihtimaline karşı çok yönlü olarak araştırılma başlattı.
Oda arkadaşı jandarma tarafından çapraz sorguya alındı
Yanarak hayatını kaybeden 36 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mehmet Aytaç’ın oda arkadaşı Jandarma Asayiş Timlerince çapraz sorgulamaya alındı. Mehmet Aytaç’ın olaydan bir gün önce iş arkadaşı olan M.A. ile tartıştığı ve aralarında bir kavga yaşandığı tespit edildi.
M.A.nın yakalanması için bölge güvenlik çemberine alınmış, yapılan aramalar neticesinde kaçmakta olduğu Eyüp İlçesi İhsaniye Mahallesi bölgesinde Jandarma Asayiş Timlerince yakalanarak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındı.
Jandarma Olay Yeri İnceleme Timlerince, M.A. üzerinde yapılan fiziki inceleme neticesinde, el ve kollarındaki kılların yandığını tespit etti. Bunun üzerine jandarma ekipleri bölgedeki güvenlik kameralarının inceleme altına aldı.
Kız arkadaşı meselesi yüzünden tartışmışlar
Toplanan deliller ışığında gözaltına alınan M.A.nın sorgusuna geçilmiş olup “şahıs olaydan bir gün önce Mehmet Aytaç ile kız arkadaşı meselesinden tartıştıklarını ve kavga ettiklerini, bu yüzden yatakhanede uyurken kendisini yakmak suretiyle öldürdüğünü” itiraf etmesi üzerine hakkında “Kasten Öldürme” suçundan düzenlenen suç dosyasıyla adli makamlara sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay anı güvenlik kamerasında
Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde zanlı bir markete giriyor. Daha sonra petrol istasyonuna gelen zanlı buradan bidonla benzin alıyor. 3. Havalimanı inşaat alanında bulunan yatakhaneye gelen zanlı elindeki bidonlu oda arkadaşı Mehmet Aytaç’ın yattığı odaya dökerek ateşe veriyor. Oda bir anda alev alırken zanlı da alevlerden etkilenerek kaçıyor. Zanlının kaçmasıyla diğer yatakhanelerde kalan işçiler dışarıya çıkarak yangına müdahale etmeye çalıyor.
(İHA)

Son Güncelleme: 03.09.2016 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287