İstanbul’da terör operasyonuna giden polise EYP atıldı

İstanbul polisi, önceden belirlenen bazı adreslere eş zamanlı terör operasyonu düzenledi. Operasyonda ekiplerin girdiği bir binada El Yapımı Patlayıcı (EYP) atılması sonucu hareketli dakikalar yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle...

banner279
20 Ağustos 2016 Cumartesi 08:05
İstanbul’da terör operasyonuna giden polise EYP atıldı

İstanbul polisi, önceden belirlenen bazı adreslere eş zamanlı terör operasyonu düzenledi. Operasyonda ekiplerin girdiği bir binada El Yapımı Patlayıcı (EYP) atılması sonucu hareketli dakikalar yaşandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 03.00 sıralarında Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde toplanarak operasyon için düğmeye bastı. TEM ekipleri, Özel Hareket Şube Müdürlüğü’ne bağlı timler eşliğinde önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. “Akrep” diye tabir edilen zırhlı polis araçlarının destek verdiği operasyon kapsamında ekipler, Okmeydanı Kuzey Sokak’ta işyeri ve eve baskın düzenlendi. Yapılan baskın sonucunda ekipler girdikleri işyerinde bir süre arama yaptı. Baskın sırasında polis, uzun namlulu silahlarla sokak başlarında geniş güvenlik önlemi aldı.

TEM EKİPLERİNE EYP ATILDI
Öte yandan operasyon kapsamında TEM ekipleri, Kağıthane Gürsel Mahallesi Seğmen Sokak’ta da bir binaya baskın düzenlendi. Operasyon devam ettiği esnada ekiplere kimliği belirsiz bir şahıs tarafından El Yapımı Patlayıcı (EYP) atıldı. Bunun üzerine operasyon adresine çok sayıda özel hareket polisi sevk edilirken, sokak başları “Akrep” ve “Kartal” diye tabir edilen zırhlı polis araçlarla tutularak uzun namlulu silahlarla önlem alındı. Kısa bir süre sonra adrese ulaşan özel hareket polisleri koçbaşıyla kapıyı kırarak binaya girdi. Binada yapılan aramada EYP’yi atan şahsın kaçtığı öğrenildi. Bunun üzerine ekipler, binanın çatısına da çıkarak çevrede geniş çaplı arama yaptı.
Operasyonun içeriği hakkında herhangi bir bilgi verilmezken, adreslerdeki yapılan aramalar sona erdi.
(İHA)

Son Güncelleme: 20.08.2016 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287