İzmir'den başlayan ölüm yolculuğunu Sahil Güvenlik engelledi

İzmir’in Çeşme ilçesinden yasa dışı yolla Yunanistan’ın Sakız Adası’na, iki şişme botla kaçmaya çalışan 61 sığınmacı, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.Bu sabaha karşı, saat 04.00 sıralarında İzmir’in Çeşme...

banner279
19 Ağustos 2016 Cuma 14:25
İzmir'den başlayan ölüm yolculuğunu Sahil Güvenlik engelledi

İzmir’in Çeşme ilçesinden yasa dışı yolla Yunanistan’ın Sakız Adası’na, iki şişme botla kaçmaya çalışan 61 sığınmacı, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.
Bu sabaha karşı, saat 04.00 sıralarında İzmir’in Çeşme ilçesinde Karaabdullah Burnu açıklarında şişme bottaki 14 kaçak, devriye gezen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Aynı bölgede saat 06.00 sıralarında ikinci bir şişme bot tespit eden Sahil Güvenlik ekipleri, şişme bottaki 47 sığınmacıyı Sahil Güvenlik botuna aldı. Çeşme İskelesi’ne getirilen sığınmacılara su ve yiyecek ikram edildi. Sahil Güvenlik ekipleri, sığınmacıların kimlik tespitlerini de yaparak Myanmar, Filistin, Irak ve Suriye uyruklu olduklarını belirledi. Mültecilerden toplanan can yelekleri, bir daha kullanılmaması için kesilerek imha edildi. Söz konusu şahısların, yapılan işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilecekleri öğrenildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 19.08.2016 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287