İzmir’de son demokrasi nöbeti de coşku içinde geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çarşamba akşamı demokrasi nöbetlerine son verilmesi çağrısının ardından nöbetlere 27. gününde nokta konuldu.İzmir’de binlerce kişi, ’demokrasi nöbeti’nin son gününde de Konak Meydanı’nı doldurdu....

banner279
10 Ağustos 2016 Çarşamba 22:44
İzmir’de son demokrasi nöbeti de coşku içinde geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çarşamba akşamı demokrasi nöbetlerine son verilmesi çağrısının ardından nöbetlere 27. gününde nokta konuldu.
İzmir’de binlerce kişi, ’demokrasi nöbeti’nin son gününde de Konak Meydanı’nı doldurdu.
İzmir Konak Meydanı’na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam adeta akın eden vatandaşlar, ’demokrasi nöbeti’nin 27. günü olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son gün olarak belirttiği bugün de Konak Meydanı’nı doldurdu. Bir imam-hatip, Kur’an-ı Kerim okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla milli birlik vurgusu yapan vatandaşlar şehitler için dua etti. 7’den 70’e alanı dolduran İzmirliler, ilk günkü darbeye direnme aşkı ile sabaha kadar yorulmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanları boş bırakmayın mesajını yerine getirdi. Nöbet sırasında vatandaşlar birbirlerine yardımcı olup, getirdikleri erzakları paylaştı. Darbe karşıtı tezahüratlar yapılırken Türk bayrakları ellerden düşmedi. Konak Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ara ara çalan mehter marşları, Dombıra ve Mustafa Yıldızdoğan’ın “Ölürüm Türkiyem” şarkılarıyla coştur. Vatandaşların demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına dek devam edecek.

Trabzon’da son “demokrasi nöbeti”nde vatandaşlar alanı doldurdu
Trabzon’da çok sayıda kişi, ’demokrasi nöbeti’nin son gününde Meydan Parkı’nı doldurdu.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam Meydan Parkı’na adeta akın eden vatandaşlar, ’demokrasi nöbeti’nin 27. günü olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son gün olarak belirttiği bu akşam da alanı doldurdu.
Etkinlik çerçevesinde şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilirken, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla milli birlik vurgusu yaptı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi de kurulan çadırlarda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunurken, vatandaşların demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına dek devam edecek.

Kilis’te demokrasi nöbeti mehterli gösteriyle son buldu
Kilis’te, darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, mehter takımının gösterisi ile son buldu.
Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Cuma gecesi başlayan demokrasi nöbeti, 27. gününde de Kilislilerin katılımı ile devam etti.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Kahramanmaraş’tan gelen Kahraman Mehter Takımının söylediği marşlarla coştu. Marşlara eşlik eden vatandaşlar, mehteran takımının gösterisini yoğun ilgiyle izledi. Bazı vatandaşlar mehter takımının gösterisini cep telefonu ve kameralarla kaydetti.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki nöbete Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

(İHA)

Son Güncelleme: 11.08.2016 01:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287