Mangaldan çıkan yangın ormanlık alana sıçradı

İzmir’in Seferihisar ilçesinde iddiaya göre orman kenarındaki ev sahibinin mangalından çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale...

banner279
03 Ağustos 2016 Çarşamba 18:25
İzmir’in Seferihisar ilçesinde iddiaya göre orman kenarındaki ev sahibinin mangalından çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 15.00 sıralarında Yeni Orhanlı köyünde orman kenarında evi olan bir kişi iddiaya göre mangal yaktı. Mangaldan otluk arazide yangın çıktı. Rüzgardan söndürülemeyen yangın, büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 8 helikopter, 2 uçak ve 25 arazöz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri müdahale etmeye başladı. Yeni Orhanlı köyünde başlayan yangın, Menderes ilçesinin Deli Ömerli köyü, Tahtalı Barajı ve Gümüldür Mahallesi’ne doğru ilerlemeye başladı. Havadan ve karadan süren müdahale rüzgar nedeni ile çok fazla etkili olmazken, ekiplerin yoğun çalışması devam ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık 10 hektarlık alanın yandığı öğrenildi.

Yeni Orhanlı köyü sakinlerinden Şefik Ezer, “Yaklaşık 1 buçuk saat önce orman kenarındaki evin sahibi mangal yaparken yangın çıkarmış. Çıkan yangını söndüremiyor ve yangın ormana gidiyor. Rüzgarın da etkisi ile yangın büyüyor. Hala yangın devam ediyor. 7-8 tane uçak müdahale ediyor ama rüzgar nedeniyle bir türlü sönmüyor’’ dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 03.08.2016 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287