Mardin’in Kızıltepe'de FETÖ’cüler kaçak elektrik kullanıp, tarihi geçmiş gıda satmış

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, FETÖ’ye finans kaynağı sağlayan bir alışveriş merkezine yapılan operasyonda, alışveriş merkezinin kaçak elektrik kullandığı ve tarihi geçmiş gıda sattığı tespit edildi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın,...

banner279
19 Ağustos 2016 Cuma 19:52
Mardin’in Kızıltepe'de FETÖ’cüler kaçak elektrik kullanıp, tarihi geçmiş gıda satmış

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, FETÖ’ye finans kaynağı sağlayan bir alışveriş merkezine yapılan operasyonda, alışveriş merkezinin kaçak elektrik kullandığı ve tarihi geçmiş gıda sattığı tespit edildi.
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’ye yönelik başlattığı operasyon sürüyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz günlerde, Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten ve örgütle bağlantısı olduğu ileri sürülen Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Eğitimi Sevenler Derneği, Yeni Bahar Eğitim ve Kültür Sosyal Hizmetler Derneği, Sağlık Mensupları Derneği, dernek yöneticilerinin ev ve işyerleri ile örgüte finans sağlayan bir alışveriş merkezine operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, dernekler ile şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2 adet 1 dolar ve örgüte ait dokümanlar ile dijital materyaller bulunarak, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Şüpheliler ise, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 7’si tutuklanırken, 4’ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin mal varlıklarına el konulmasına da karar verildi.
Öte yandan, operasyonun ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Dicle Elektrik Mardin Müdürlüğü’nce, alışveriş merkezinde incelemelerde bulunuldu. Çalışmada, alışveriş merkezinde kaçak elektrik kullanıldığı, tarihi geçmiş gıda kullanıldığı ve hijyen koşullarına uyulmadığı tespit edildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 19.08.2016 20:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287