Mersin merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: 30 gözaltı

Mersin merkezli 8 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı FETÖ operasyonlarında 30 kişi gözaltına alındı.

banner279
24 Ocak 2017 Salı 17:17
Mersin merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: 30 gözaltı

Mersin merkezli 8 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı FETÖ operasyonlarında 30 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Müşteki, tanıklar, şüphelilerin ifadelerinden ve yapılan çalışmalardan yola çıkılarak 33 kişinin, 17-25 Aralık 2013’ten sonra FETÖ faaliyetlerine devam ettiği ve bu örgüte finans sağladığı belirlendi. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Mersin merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Mersin, Ankara, Kayseri, Konya, İstanbul, Kütahya, Kilis ve Kayseri’de operasyon düzenleyen ekipler, 30 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonlarda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgüte ait kitaplar, 3 adet tabanca ve 2 adet av tüfeği ele geçirildi.

Ekipler, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 3 kişinin ise yurt dışında olduğunu belirledi.

Son Güncelleme: 24.01.2017 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287