Muğla'da yolu kapatıp araçlara taş ve sopalarla saldırdılar

Muğla Milas’a bağlı Bafa Mahallesinde, Ayşegül Ersalan’ın (30) kamyon altında can vermesi üzerine bölge halkının başlattığı yol kapatma eylemi 4 saat sonra Kaymakam ve Jandama Komutanı’nın araya girmesiyle sona erdi. Muğla Milas’a...

banner279
13 Ağustos 2016 Cumartesi 16:15
Muğla'da yolu kapatıp araçlara taş ve sopalarla saldırdılar

Muğla Milas’a bağlı Bafa Mahallesinde, Ayşegül Ersalan’ın (30) kamyon altında can vermesi üzerine bölge halkının başlattığı yol kapatma eylemi 4 saat sonra Kaymakam ve Jandama Komutanı’nın araya girmesiyle sona erdi.
Muğla Milas’a bağlı Bafa Mahallesinde, sabah saatlerinde kamyon çarpan Ayşegül Ersalan’ın (30) hayatını kaybetmesi üzerine bölge halkı ayağa kalkıp, karayolunu trafiğe kapatmıştı. Kapıkırı mevkisinde, bir süre önce de 1 ölümlü 1 yaralamalı kaza yaşanmasının ardından bölgeye kavşak istediklerini belirten çevre sakinleri, taşlarla Milas-Söke yolunu trafiğe kapattı. Öfkesine hakim olamayan grup zaman zaman karayolunu kullanan araçlara da taş ve sopalarla saldırdı. Mahalleliler ayrıca, Kapıkırı’na kavşak yapılması için imza kampanyası başlattı.

Görüşmeyen konuşmayan yetkili kalmadı
Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Çalmuk ve jandarma ekipleri olay yerine giderek öfkeli vatandaşı ikna etmeye çalıştı. Bunda başarılı olamayan komutan, cep telefonundan Milas Kaymakamı Fuat Gürel’i arayarak eylemcilerle görüştürdü. Kaymakam Gürel telefonda vatandaşlara, söz konusu Kapıkırı mevkisinde meydana gelen kazalar için gereken önlemleri alacağını ve hemen yarın kesin çözüm üreteceğini söyledi. Bu arada Milas Kaymakamı Fuat Gürel’in yerine vekâleten bakan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan da olayı duyar duymaz Bafa’ya geldi. Gödekmerdan, Gürel’in kesin çözüm bulunacağına yönelik söz vermesinin ardından Muğla Valisi Amir Çiçek’in de bir toplantıda olduğunu ve o nedenle gelemediğini açıkladı. Gödekmerdan ayrıca Vali Çiçek’in de karayolu için gereken çözümleri üreteceğini söylediğini belirtti.
Gödekmerdan’dan sonra olay yerine gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, konu hakkında ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

30 kilometrelik araç kuyruğu oluştu
Yaklaşık 4 saat boyunca kapalı kalan Milas-Söke karayolunda, 30 kilometreyi bulan uzun araç kuyrukları oluştu. Yetkililerin araya girmesinin ardından karayolu trafiğe açıldı.
(İHA)

Son Güncelleme: 13.08.2016 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287