Pervin Buldan da oradaydı

Mahkeme kararı ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinde polis ekiplerince yapılan arama sona erdi. HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da arama yapılan gazete binasına geldi. İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla geçici olarak kapatılan...

banner279
16 Ağustos 2016 Salı 23:45
Pervin Buldan da oradaydı

Mahkeme kararı ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinde polis ekiplerince yapılan arama sona erdi. HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da arama yapılan gazete binasına geldi.
İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Beyoğlu Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Maç Sokakta bulunan binasında polis ekipleri arama ve inceleme başlatmıştı. Arama sırasında çevrede önlem aldığı gözlenen ekiplerin gazete binasındaki arama ve inceleme çalışmaları saat 22.00 sıralarına kadar devam etti. Aramalar devam ederken gazete önünde toplanan bir grup aramalara tepki gösterdi. HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da arama yapılan gazete binasına geldi. Bir süre burada kalan Buldan, daha sonra herhangi bir açıklama yapmadan binadan ayrıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine nöbetçi 8’inci Sulh Ceza Hakimliği, Özgür Gündem gazetesinin geçici olarak kapatılmasına karar vermişti. Kararda gazetenin sürekli PKK terör örgütü propagandası yaptığı ve silahlı terör örgütünün yayın organı gibi hareket ettiği belirtilmişti.
(İHA)

Son Güncelleme: 17.08.2016 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287