TSK: 20 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari’nin Çukurca ilçesi Güven Dağı bölgesinde çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını açıkladı. Bölgede devam eden operasyonlarda 20 teröristin ise etkisiz hale getirildiği...

banner279
02 Aralık 2016 Cuma 12:19
TSK: 20 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari’nin Çukurca ilçesi Güven Dağı bölgesinde çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını açıkladı. Bölgede devam eden operasyonlarda 20 teröristin ise etkisiz hale getirildiği bildirildi.
TSK’dan yapılan açıklamada, Hakkari Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında yer alan Güven Dağı Üs Bölgesi’ne 2 Aralık 2016 tarihinde saat 06.40’ta bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ilk ateşle çatışma başladığı belirtilerek, "Açılan ilk ateşler sonucunda 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bölgede şu an itibariyle yoğun kar ve sis vardır. Bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu teröristler bundan faydalanarak yakın bir bölgeye kadar yaklaşmışlar ancak mevzideki askerlerimizin durumu fark etmesiyle çatışma başlamıştır" denildi.
Saldırı ve sızma girişimine karşı ilk anda bölgede konuşlu 203 mm obüs ve Fırtına obüsleriyle anında ateş açıldığı kaydedilen açıklamada, "Mevzilerde bulunan askerlerimizce de teröristler ateş altına alınmıştır. Yoğun ateş altına alınan BTÖ mensubu teröristler bölgeden kaçmaya başlamışlardır. İvedi olarak anılan bölgeye ani yakın hava desteğinde bulunulmuştur. Bölgeye ulaşan Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar ile kaçmakta olan teröristler ateş altına almıştır" ifadelerine yer verildi.
Bölgedeki ilk tespitlere göre 7 teröristin öldüğü, 9 teröristin de ağır yaralandığı belirtilen açıklamada, panik halinde kaçan teröristlerin telsiz görüşmelerinde ağır yaralı olan 9 teröristin silahlarının alınarak kendilerinin bulundukları yerde bırakılması talimatını aldıklarının tespit edildiği bildirildi.

20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Bölgede şu an itibariyle operasyonun ağır ve güç hava şartlarına rağmen sürdüğü vurgulanan açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının şu an itibariyle 16 olduğu belirtildi. Arama tarama faaliyetleri sonucu daha sonra bilgilendirme yapılacağı ifade edildi.
Ayrıca Şemdinli bölgesindeki topçu birliklerince Hakurk bölgesine yapılan topçu atışları sonucunda 4 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, "Sözde Hakurk eyaleti sorumlusu teröriste verilen bilgide Çekdar, Yılmaz, Tolhildan ve Eriş kod adlı teröristlerin öldüğü bilgisi telsizden iletilmiş, yaralılar olduğu söylenmiş ancak sayı telaffuz edilmemiştir" denildi.
Bugün Hakkari bölgesinde toplam 20 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilerek, “Çatışmada hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK mensuplarına ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı olan ve derhal hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287