Tutuklanan kaymakamlar çiftçinin parasını FETÖ’ye mi aktardı ?

Diyarbakır’da, FETÖ soruşturmasında tutuklanan Ergani ve Çermik kaymakamlarının, Ergani ilçesine bağlı Aşağı Bitikçi köyünde, jandarma eşliğinde hasadı yapılan ürünlerden elde edilen yaklaşık 1 milyon TL’lik geliri, örgüte aktardığı...

banner279
01 Eylül 2016 Perşembe 14:54
Tutuklanan kaymakamlar çiftçinin parasını FETÖ’ye mi aktardı ?

Diyarbakır’da, FETÖ soruşturmasında tutuklanan Ergani ve Çermik kaymakamlarının, Ergani ilçesine bağlı Aşağı Bitikçi köyünde, jandarma eşliğinde hasadı yapılan ürünlerden elde edilen yaklaşık 1 milyon TL’lik geliri, örgüte aktardığı ileri sürüldü.
Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Aşağı Bitikçi köyünde yaklaşık 70 yıldır topraklarını süren ve ellerinde eski tapular olduğunu belirten köylüler, kadastro çalışmalarında usulsüzlük yapıldığı ve haklarının yenildiği iddiasıyla savcılığa şikayette bulunmuştu. Bunun üzerine Ankara’dan müfettişler gelip incelemeler yapmış ve kadastro çalışmaları durdurulmuştu. Köylülerin hasadı ise, kaymakamlık kararıyla, durdurulan kadastro çalışmasından önce tapu verilen şahıslar tarafından, jandarma kontrolünde biçilmişti.
Köy muhtarı Mehmet Demirhan, jandarma eşliğinde biçilen tarlalardan alınan ürünlerin, FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklanan ve o dönem Ergani Kaymakamlığı’na vekaleten bakan Kaymakam Remzi Demir ile eski Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz aracılığıyla kağıt üzerinde ayarlamalar yapılarak, örgüte verildiğini ileri sürdü. Biçilen ürünlerin yaklaşık değerinin 1 milyon TL olduğunu belirten Demirhan, “Ürünlerin biçilmesi esnasında köylüler müdahale etmesin diye 200 jandarma ve 100 korucu köye geldi. Askerler benim kapımın önünde durdu. 8 TIR buğday ve arpayı 600 ton samanla birlikte topladılar. Kendi üyeleri aracılığıyla FETÖ’ye aktardılar. Para olarak yaklaşık değeri 1 milyon TL olan bu ürünlerin içinde 300 bin TL fakir fukaranın, 700 bin TL de benim hakkım. Bu 700 bin TL’nin yarısını 15 Temmuz’da şehit olanların ailesine vermek istiyorum. Bu şahısların malına el konulmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Bir an önce bu konuya el atılmasını istiyorum” dedi.

“ELİMDE BELGELER VAR"
Elinde belgeler olduğunu ileri süren ve Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Demirhan, “Bunların hakkında bir an önce soruşturma açılması, fakir fukaranın ve benim malımın geri iade edilmesini, bu ürünleri teslim ettikleri şahısların yakalanması, mal varlığına el konulmasını istiyorum. Benim köyümün üzerinde Heronlar dolaşıyordu. Ürünler biçilirken sabahtan akşama kadar Heronlar köyün üzerinde dolaşıyordu. Kimse kıpırdamasın diye. Sonuna kadar da ben bu davayı takip edeceğim. Eşref Yonsuz, Remzi Demir ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Palaz şuan içerde. Bana komplo kuranların hepsi içeride. Şu an ben dışarıdayım. Benim alnım açık” diye konuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 01.09.2016 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287