Milyonlarca öğrenci bu kararı bekliyordu. Karar bence eğitim camiası ve öğrenciler adına doğru ve yerinde ancak biraz geciken bir karardı.

Pandemi döneminde aileler, öğrenciler ve öğretmenler kaygılıydı. Yüzlerce öğrenci okullara tekrar geri dönecek ve ister istemez bir hareketlilik yaşanacaktı. En azından koşullar sağlanıncaya kadar sınavların ertelenmesi her açıdan iyi oldu.

Ancak açıklamanın gecikmesi sosyal medyada gündem oldu. Verilen doğru karar daha erken verilmiş olsaydı bence gündem bile olmayacak sosyal medyada boştan yere kaynamayacaktı.

Victor Hugo’nun dediği gibi “Neyse Beklenen Gün Gelecekse Çekilen Çile Kutsaldır.”

Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya hocamızın twitter üzerinden yaptığı açıklamayla öğretmen, öğrenci ve velilerin yüreğine su serpildi.

Bakan Selçuk sosyal medya paylaşımında “Sevgili öğrencilerimiz, biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiye yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar.

Bu yıl olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.

Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz. Güzel bir gün diliyorum” dedi.

Sınavlar iptal olsa da her öğrenci kendi geleceği için bu süreçte daha çok çalışmak zorundadır. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5.6.7 ve 8 sınıflara yönelik yayımlanan içinde 3 bin soru 41 fasikül kaynak desteği için bizzat emek veren MEB çalışanlarına şahsım ve aynı fikirde olduğumuz mutlu olan tüm veliler adına teşekkür ediyorum.

İlk ve ortaokul öğrencilerinin karne notunu öğrencilerin derse katılımları belirleyecek olması sebebiyle EBA’ya giremeyenler, kardeş sayısı fazla olanlar, evinde bilgisayar veya çeşitli imkânsızlıklardan giremeyen minik öğrencilere haksızlık olmamasına dikkat edelim. İmkansızlık kişinin elinde olan bir şey değildir. Boş yere okullarına hasret kalan öğrencileri not için ayrıştırıp eğitime karşı küstürmeden kazanmak için gayret edelim. Bu yıl üniversite girişte Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) etkisini de lütfen gözden geçirelim. 

Değerli eğitimciler uzaktan miniklerin gönüllerini kazanmak, gönüllere dokunmak elbette zordur. Bu zorlu süreçte zoru başarabilen, öğrencilerini evladı gibi görüp bir anne, bir baba gibi olabilen, onları kendi evlatlarından ayırmayan bütün eğitimcileri tebrik ediyorum.

Bu süreç gerçekten zor bir süreç eksikler mutlaka olacaktır. Rabbim inşallah gönül kırmadan hep birlikte birlik ve beraberlik içinde tez zamanda hepimize bu illetten kurtulmayı nasip etsin.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.