Sel yüzünden hayvanlar telef oldu

Metrekareye 215 kilogram yağmurun düştüğü Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 6 bin 500 dönümlük tarım arazisinin sular altında kaldığı ve yaklaşık 800 hayvanın telef olduğu bildirildi. Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı sel felaketi...

banner279
29 Kasım 2016 Salı 18:56
Sel yüzünden hayvanlar telef oldu

Metrekareye 215 kilogram yağmurun düştüğü Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 6 bin 500 dönümlük tarım arazisinin sular altında kaldığı ve yaklaşık 800 hayvanın telef olduğu bildirildi.


Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı sel felaketi sonrasında yaşanan acı bilançoyu açıkladı. Nazlı, “İlk belirlemelere göre 6 bin 500 dönüm arazi sular altında. Ayrıca 750 küçükbaş, 27 büyükbaş ve 1 atın telef olduğu bilgisini aldık. Bazı kümeslerde çatı çökmesinden dolayı tavukların da telef olduğu söyleniyor. Yaklaşık 700 dönümlük zeytinlik alanda hasar var. Bunlar yeni dikilmiş küçük ağaçlar. Büyük ağaçlarda fazla sıkıntı yok" dedi.
Altınova Mahallesi’nde bir besi çiftliğinde hayvan bakıcılığı yapan Osman Kuşaksız,"Gece birden su bastı. 450 küçükbaş hayvanımız telef oldu. Biz kendi canımızı zor kurtardık. Adeta gırtlağımıza kadar su bastı. Nasıl kaçacağımızı şaşırdık. Çok üzüntülüyüz. Telef olanlar arasında yeni doğmuş kuzular var. Bir kısmı çatının çökmesiyle ama çoğu boğularak öldü" diye konuştu.Ayrıca Ayvalık sahillerinde 20’ye yakın balıkçı teknesi de battığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 29.11.2016 19:47
Anahtar Kelimeler:
AyvalıkSelTelef
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287