Güzelcehisar Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Desteği ile Turizm Altyapısını Güçlendiriyor

Bartın İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi olduğu “Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor” adlı proje için Bartın Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Güner ve Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Metin Çetin arasında destek sözleşmesi imzalandı.

banner279
28 Ağustos 2020 Cuma 15:17
Güzelcehisar Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Desteği ile Turizm Altyapısını Güçlendiriyor

2020 yılı Bartın ili Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Bartın İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi olduğu “Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor” adlı proje için Bartın Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Güner ve Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Metin Çetin arasında destek sözleşmesi imzalandı. 


Bartın İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi olduğu proje ile Batı Karadeniz Bölgesinin yöresel, geleneksel ve özgün mimari dokusu göz önünde bulundurularak tarihi, doğal ve kültürel potansiyele sahip Bartın ilinin alternatif turizm altyapısının geliştirilmesine katkı sağlanması ve 80 milyon yıl önce oluşmuş lav sütunlarıyla turizm potansiyeli yüksek olan Güzelcehisar köyünün turizm çeşitliliğini ve ağını genişletmek hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda Güzelcehisar köyünde bulunan 65 adet yapının dış cephe restorasyonunun yapılması,  eski köy okulunun “gastronomi merkezi” olarak kullanılması ve bu merkezde bölgede yaşayan kadınlara eğitim verilerek istihdam sağlanmasına yönelik faaliyetler yürütülecektir. 


Bartın ilinin turistik cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla 1.909.069,11 TL bütçeli proje için BAKKA 1.431.801,83 TL hibe desteği vermeyi taahhüt etmektedir.

Son Güncelleme: 28.08.2020 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287