Basında biz

Sanalda biz

Reklamda biz

Her yerde biz

Ya gerçekte.Siz.!

Bir kuruluşa veya bir kuruma girerken veya internet sitesine baktığınızda hemen gözünüze çarpan “Basında biz “ ibareli bir köşedir. Günümüz şartlarında ise diğer bir adıyla sanalda biz.

Bu kısımlarda kurum ve kuruluşların olumlu yönde çıkan tüm haberleri yer alır. Bu köşeye güzelliklerle ve iltifatlarla dolu, eleştirilere kapalı “Basında Biz” köşesi denir.

“Basında Biz” diğer bir tabirle, genelde hep olumlu yöndeki haberlerin asılı kaldığı, teşhir edildiği kısacası hep olumlu yönde reklam kokan davranış sergileme biçimidir. Hangi kurum veya kuruluş olursa olsun sadece basında çıkan olumlu haberlerle, gerçekten başarılı olduğuna kaçımız inanıyoruz. Şahsen kendi adıma konuşayım ben sadece gülümsüyorum.

Kurumlarda asılı bulunan, kendi sitelerinde paylaşılan olumlu yöndeki haberlerin yanı sıra olumsuz haberlerin, eleştiri içerikli haberlerinde teşhire sunulması gerektiğini düşünüyorum. Olumsuz yönde çıkan eleştiri içerikli haberlerin paylaşılması durumunda çalışanların daha gayretli ve hedefli çalışmalar sergileyeceğine inanıyorum.

Çalışma hayatında hep olumlu yönde eleştiri almak sonrasında çalışanlara ödül vermek, motive etmek her zaman başarıya götürmez. Hep olumlu çalışmaların sergilendiğini “Basında Biz” köşesinde gören çalışanlar kendilerince hiç eksikleri yokmuş, her şey güllük gülistanlık gibi düşünebilirler. Olumsuz yöndeki haberlerinde bu köşelerde yayınlanması, çıkan eleştirilerin paylaşılması çalışanların hedeflerine daha özverili ulaşmaları için hem güç, hem de yol gösterecektir.

“Basında biz “ olumlu bölümünün hemen yanında, birde “Basında biz” kısmına olumsuz yönde çıkan haberler, eleştriler, eksiklerimiz, yapmamız gerekenler, yaparken unuttuklarımız, gözden kaçırdıklarımız bölümü konmuş olsa daha doğru olacağı kanısındayım. İnsanların eksiklerini bilmesi en büyük erdemliktir. Giderilmesi gerçekten başarı, geçiştirmesi ise en büyük başarısızlıktır. Görülmediğini düşündüğünüz başarısızlık aslında dışarıdan kabak gibi görünüyor.

Bu konuyu kısaca düşünecek olursak her kuruluş ve kurumla ilgili basında çıkan olumsuz yönde eleştiri içerikli haberler mutlaka vardır. Basında biz köşelerine bizim gurur tablomuz deniyorsa, eleştirilere de bizim gidermemiz gereken eksiklerimiz denmesi gerekir. Yapıcı eleştiriler birçok olumlu konunun da meydana çıkmasına ışık olacaktır.

Haydi, bundan sonra “Basında Biz” köşesine hakkınızda çıkan olumsuz haberleri, aldığınız eleştirileri ve beraberinde olumsuzlukların giderildiğini gerçek başarıyı gösteren haberleri de paylaşalım. Övgülere açık olduğumuz kadar, yapıcı eleştirilere de açık olalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.