Deutsche Telekom, siber saldırıya uğradı

Alman telekomünikasyon şirketi Deutsche Telekom, siber saldırıya uğradı. Ülke genelinde bir milyonu aşkın müşterinin telefon ve interneti kesildi. Almanya’nın en büyük telekomünikasyon sağlayıcı şirketlerinden Deutsche Telekom siber saldırıya...

banner279
29 Kasım 2016 Salı 10:56
Deutsche Telekom, siber saldırıya uğradı

Alman telekomünikasyon şirketi Deutsche Telekom, siber saldırıya uğradı. Ülke genelinde bir milyonu aşkın müşterinin telefon ve interneti kesildi.


Almanya’nın en büyük telekomünikasyon sağlayıcı şirketlerinden Deutsche Telekom siber saldırıya maruz kaldı. Hacker saldırısı sonucu bir milyonu aşkın kişinin telefonları ve internetleri kesildi. Federal Bilgi Teknolojileri Güvenliği Dairesi (BSI) Başkanı Arne Schönbohm yapılan siper saldırı karşısında bu kez şanslı olduklarını açıklayarak, telekomünikasyon sistemlerinde yaşanılan sıkıntıların teknik bir hatadan kaynaklanmadığını sistemin yazılımına dışarıdan müdahale olduğunu söyledi.
Saldırı karşısında Almanya genelinde bir milyonu aşkın Deutsche Telekom müşterisinin erişim sıkıntısı yaşadığı belirtildi. Siber saldırı karşısında daha yüksek güvenlik sistemlerinin devreye girmesi ve Federal hükümetin güvenlik sertifikaları genişletilmesi talep edildi. Federal Bilgi Teknolojileri Güvenliği Dairesi (BSI) Başkanı Arne Schönbohm, hükümetten siber güvenlik stratejisi kapsamında haberleşme konusunda hizmet sağlayıcıların dünya standartlarında sertifika sahi olmalarını ağ sağlayıcı şirketlerin güvenlik güncelleştirmelerinin sürekli olarak yapılmalarını istedi.


Almanya Haber Alma Teşkilatı (BND) Başkanı Bruno Kahl, Rus hackerlere karşı uyarıda bulunarak Almanya Rus hackerlerin hedefinde olduğunu belirterek gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesi dezenformasyon kampanyaları, tahrik ve siper saldırılara olabileceği açıkladı.
 

Son Güncelleme: 29.11.2016 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287