Göktürk-1 yörüngeye oturdu: İlk sinyal alındı

Fransız Guyanası’ndan Türkiye saati ile 16.51’de fırlatılan GÖKTÜRK-1 yörüngeye oturdu. Uydudan ilk sinyaller de başarıyla alındı.Yaklaşık 90 dakikada bir dünya çevresini turlayacak olan GÖKTÜRK-1, coğrafi kısıtlama olmaksızın...

banner279
05 Aralık 2016 Pazartesi 18:44
Göktürk-1 yörüngeye oturdu: İlk sinyal alındı

Fransız Guyanası’ndan Türkiye saati ile 16.51’de fırlatılan GÖKTÜRK-1 yörüngeye oturdu. Uydudan ilk sinyaller de başarıyla alındı.

Yaklaşık 90 dakikada bir dünya çevresini turlayacak olan GÖKTÜRK-1, coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklü görüntü ve fotoğraf alacak. Bu materyaller hava Kuvvetleri Komutanlığı Uydu Yer istasyonuna aktarılacak. Türkiye’nin 2012 yılında fırlatılan GÖKTÜRK-2’den sonra ikinci askeri uydusu olma özelliğini taşıyan GÖKTÜRK-1, yılda 60 binden fazla görüntü kaydedecek.

Son Güncelleme: 06.12.2016 00:40
Anahtar Kelimeler:
Göktürk-1
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287