4 bin 58 metrede kahve keyfi

Ankara’dan gelen dağcı Tarık Bünyamin Kaya, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde tek başına Süphan Dağına solo kış tırmanışı gerçekleştirerek bir ilki başardı.

banner279
10 Mart 2017 Cuma 11:05
4 bin 58 metrede kahve keyfi

Ankara’dan gelen dağcı Tarık Bünyamin Kaya, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde tek başına Süphan Dağına solo kış tırmanışı gerçekleştirerek bir ilki başardı.

Yıllardır birçok dağa tırmanışlar gerçekleştiren 52 yaşındaki dağcı Tarık Bünyamin Kaya, 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin üçüncü yüksek dağı olan Süphan Dağına tek başına kış tırmanışı gerçekleştirerek, Süphan Dağına solo kış tırmanışı yapan ilk dağcı oldu. Dağın zirvesine ulaşan Kaya, zirvede aynı zamanda kahve yapıp içmeyi de ihmal etmedi.

"HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM"

Dağcı Tarık Bünyamin Kaya, yaptığı bu tırmanışla hayalini gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Yıllardır gruplar halinde birçok dağa zirve tırmanışları yapmaktayım. Daha önce Kayseri’de bulunan Erciyes Dağına ve Aksaray’da bulunan Hasan Dağına tek başıma solo kış tırmanışları gerçekleştirmiştim. Ancak bu tırmanışlarımı yüksek dağlarda gerçekleştirme hayalim vardı. Şükürler olsun ki ülkemizin üçüncü yüksek dağı olan Süphan Dağına tek başıma zirve yaparak bu hayalimi de gerçekleştirmiş oldum. Bugüne kadar Süphan Dağına tek başına solo kış tırmanışı yapan ilk dağcı oldum. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Tırmanışım için gerek arayarak, gerek mesaj yollayarak güzel temennilerde bulunan dostlarımıza minnet ve şükran duygularımı ifade ederek teşekkür ediyorum. Ayrıca evinde konuk olduğum ve bana desteklerini esirgemeyen Orhan Emen ve ailesine teşekkür ederim. Adilcevaz13 Haber sitesine ve basınımızın güzide habercilerine katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

HABER 24

Son Güncelleme: 10.03.2017 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287