Çanakkale Ayvacık'ta mantarın kilosu 150 TL

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde manav tezgahlarında yerini alan kuzu göbeği mantarının kilosu 150 TL’den, tanesi ise 30 liradan alıcı buluyor.

banner279
23 Nisan 2017 Pazar 09:17
Çanakkale Ayvacık'ta mantarın kilosu 150 TL

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde manav tezgahlarında yerini alan kuzu göbeği mantarının kilosu 150 TL’den, tanesi ise 30 liradan alıcı buluyor.

Kazdağları’ndan toplanan kuzu göbeği mantarı Çanakkale’de pazarda ve manav tezgahlarında satılıyor. Fiyatı dudak uçuklatan bu mantarın kilosu 150 TL’den alıcı buluyor. Çin tıbbında şifa kaynağı bitkiler arasında yer alan, bağırsak ve mide hastalıklarını tedavi amaçlı olarak kullanılan kuzu göbeği mantarı doğal antibiyotik kaynağı olarak da biliniyor. Ayvacık’ta 20 yıldır manavlık yapan Hilmi Çelik, aynı zamanda ormanlık alanlarda kuzu göbeği mantarı da topladığını ifade ederek, “Her yıl ben kuzu göbeği mantarı topluyorum. Bu yıl bu büyüklükte mantarları ilk defa topladım. Tanesi 200 gram civarında geliyor. Kilosunu 150 TL’den satıyorum. Tanesini de 30 liradan satıyorum” dedi.

"DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI OLAN BİR MANTAR"

Kuzu göbeği mantarının özel alıcıları olduğunu ifade eden Çelik, “Bu mantarın özel alıcıları var. Ben Ayvacık’tan bu mantarı İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirdeki müşterilerime bile yolluyorum. Doğal şifa kaynağı olan bir mantardır. Ayvacık’ın her bölgesinde çıkan bir mantardır. Bir nevi antibiyotik olan bu mantar birçok hastalığa da iyi geliyor” diye konuştu.

HABER 24

Son Güncelleme: 23.04.2017 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287