Çankırı Halkı Demokrasiye Sahip Çıkıyor

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile meydanlarda başlayan demokrasi nöbeti tüm hızı ve heyecanı ile Çankırı’da devam ediyor.15 Temmuz’da yaşanan darbe...

banner279
25 Temmuz 2016 Pazartesi 17:38
Çankırı Halkı Demokrasiye Sahip Çıkıyor
15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile meydanlarda başlayan demokrasi nöbeti tüm hızı ve heyecanı ile Çankırı’da devam ediyor.
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında 7’den 70’e binlerce vatandaşın belediye meydanında tuttuğu demokrasi nöbeti 10. gününü de geride bıraktı. Demokrasi nöbetinde vatandaşlar tek yürek olarak demokrasiye sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdi.
Çeşitli konuşmaların yapıldığı, şiir ve marşların söylendiği, ezan ve selaların okunduğu, Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı demokrasi nöbetlerinde, Çankırılı vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları ile adeta düşmana korku salıyor. Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte büyük bir coşku ve sabırla meydanı dolduran vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine aldırmadan demokrasi nöbetine devam ediyor. Ailesi ile birlikte ellerinde bayraklarla meydanı dolduran minikler de uyku saatlerini demokrasi nöbeti tutarak geçiriyor.
Gençlerden Demokrasiye Tam Destek
Darbe girişiminin ardından sokakları bir an bile yalnız bırakmayan Çankırılı gençler, demokrasi nöbetinin 10. gününde bir araya gelerek demokrasi ve kardeşlik için yürüdü. Çankırı’da gençlik hareketleri ile ilgili olarak faaliyet gösteren derneklere ve kuruluşlara bağlı gençler, ellerindeki Türk Bayrakları ile meydana geldiler. Birbirlerine sarılarak, büyük bir dostluk ve kardeşlik örneği sergileyen Çankırılı gençler, demokrasiye tam destek verdi. Daha sonra Çankırı Gelişim Derneği (ÇAGED) tarafından, 15 Temmuz’da başlatılan darbe girişimi ve demokrasiye yönelik olarak yapılan saldırılar hakkında basın açıklaması yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287