2023’e kadar bin 51 atık su arıtma tesisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, atık su arıtımı eylem planı kapsamında bin 51 adet arıtma tesisinin 2023 yılına kadar faaliyete geçeceği müjdesini verdi. Tesisler için yapılacak yatırım miktarı ise 37 milyar lira. HABER24

banner279
22 Mart 2017 Çarşamba 12:35
2023’e kadar bin 51 atık su arıtma tesisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, atık su arıtımı eylem planı kapsamında bin 51 adet arıtma tesisinin 2023 yılına kadar faaliyete geçeceği müjdesini verdi. Tesisler için yapılacak yatırım miktarı ise 37 milyar lira.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Bakan Özhaseki mesajında, “Suyun ikamesi yoktur, onun yerine başka bir şeyi koyamazsınız. Onun için su yaşamdır, yaşam kaynağıdır. Tükendiği zaman yeniden üretimi mümkün değildir. Onun için dünyayı ayakta tutan, doğayı yenileyen ve canlı yaşamını sürmesini sağlayan sudur. Fakat bu gerçek ne yazık ki unutuluyor. Ve hiç bitmeyecekmiş gibi ölçüsüz kullanılabiliyor. Gerek kirleterek, gerek israf ederek suyun sonunu hazırlamak, doğa ve canlı yaşamını bilinçli bir şekilde intihara sürüklemektir. Bakanlık olarak su ile ilgili ayrı bir gündem konumuz var. Bu hayati konuyu sürekli canlı ve dinamik tutuyoruz. Boşa giden her bir damlanın telafisi olmadığını biliyoruz. Bu noktada atık su arıtımı eylem planı kapsamında 2023 yılına kadar bin 51 adet atıksu arıtma tesisini hayata geçireceğiz. Bu da yaklaşık olarak 37 milyar liralık bir yatırım yapıyor” dedi.

22 Mart Dünya Su Günü’nü suyun korunmasında farkındalık ve kullanımında bilinç oluşturması konusunda önemsediğinin altını çizen Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu vesileyle yeniden belirtmek isterim ki biz bakanlık olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Fakat bu konuya sadece resmi eller tarafından değil, vatandaşlarımız tarafından da sahip çıkılması gerekiyor. Çünkü boşa giden her bir damla gelecekten bir nefes kaybetmektir“ ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 22.03.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287