Kartal’da denizden çıkanlar şok etti

İstanbul’da Kartal Belediyesi ile çevreciler tarafından Dünya Su Günü nedeniyle su kirliliğine dikkat çekmek amacıyla dalgıçlar aracılığıyla yapılan deniz temizliğinde denizden çıkanlar görenleri şok etti. Lastikten şişeye, ehliyetten, otomobil ruhsatına kadar birçok şey denizden çıkarken, görenleri şaşkınlıklarını gizleyemedi. HABER24

banner279
22 Mart 2017 Çarşamba 13:58
Kartal’da denizden çıkanlar şok etti

İstanbul’da Kartal Belediyesi ile çevreciler tarafından Dünya Su Günü nedeniyle su kirliliğine dikkat çekmek amacıyla dalgıçlar aracılığıyla yapılan deniz temizliğinde denizden çıkanlar görenleri şok etti. Lastikten şişeye, ehliyetten, otomobil ruhsatına kadar birçok şey denizden çıkarken, görenleri şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kartal Belediyesi, Dünya Su Günü nedeniyle denizlerdeki kirliliğe ve vatandaşların temize artığı çöplere dikkat çekmek amacıyla deniz temizliği yaptı. Özel kıyafetlerle denize dalan dalgıçlar, yaklaşık 30 dakika kaldıkları su altında otomobil lastikleri, araç plakası, ruhsat, ehliyet, alkol kola ve su şişeleriyle onlarca çöp çıkardı. Kartal sahilinde düzenlenen deniz temizleme etkinliğine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Genç ve Girişimci İş Adamları Avrasya Şubesi Başkanı Dr. Burak Olgun ile dalgıçlar, öğrenciler ve çevreciler katıldı.

Denize dalan dalgıçlar yaklaşık 30 dakika denize kaldı. Etkinlikte öğrencilere çevreyi koruma ve yeşili yaşatmak amacıyla fidan dağıtıldı. 30 dakika sonunda dalgıçlar denizden araç lastiği, plaka, ruhsat, ehliyet, şişe ve farklı türde çöplerle çıktı. Denizden çıkanlar görenlerin ağzını açık bıraktı. Denizden çıkan plaka ehliyet ve ruhsat herhangi bir olaya sonucu denize atılmış olabileceği düşüncesiyle polise teslim edildi.Etkinliğe katılan dalgıçlara Genç ve Girişimci İş Adamları Avrasya Şubesi ve Kartal Belediyesi hediye takdim etti.

Etkinlikte konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, “Denizimizi hor kullandığımız bir çevrede yaşamak istemiyoruz. Çevremizi denizi ne kadar koruyup kollayabilirsek eko-dengeyi de o kadar korumuş oluruz. Eko-dengeyi bozarsak canlıların yok olacağını yok olan canlıların içinde insanların da olacağını unutmamalıyız. Bu etkinlikle herkese mesaj vermek istiyoruz” dedi.

Proje ile ilgili amaçlarını anlatan Genç ve Girişimci İş Adamları Avrasya Şubesi Başkanı Dr. Burak Olgun “Bugün burada Kartal Belediyesinin paydaşlığında Dünya Su Gününde farkındalık yaratmak amacıyla “Su yoksa hayat yok” sloganıyla etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bugün dünyadaki temiz su kaynaklarına erişim oldukça kısıtlanmış durumda. 36 ülke temiz su kaynaklarına erişememekte. Bu sayı giderek artıyor. Bu nedenle temiz su kaynakları önem arz etmekte. Biz de farkındalık yaratmak amacıyla arkadaşlarımızla beraber dalış organize edildi. Arkadaşlarımız deniz temizliği biz ise çevre temizliği yaparak onlara destek olacağız” diye konuştu.

Deniz temizliği yapan dalgıç ekibinin lideri Savaş Bakırtaş, “Bugün yaptığımız dalışta suyun altı beklediğimizden daha temiz çıktı. Ben daha kirli olacağını düşünmüştüm. Herkes elinde ne var ne yok denize atıyor. 25 dakikalık dalışta ağırlıklı olarak şişe çıkardık. Keşke onlar da olmasaydı suyun altı çok güzel olsaydı. Sağlı sollu 50 metre gitmemize rağmen suyun gayet temiz olduğunu gördük. Suyun altına pislik atmamak konusunda biraz bilinçleniyoruz galiba” açıklamasında bulundu.

(Mustafa Bakırhan/İHA)

Son Güncelleme: 22.03.2017 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287