Askere gitme dönemimde meydana gelen bürokratik olan askerlik yoklama işlemleri yerini içinde vatan sevgisi saklı gençlerin tek bir tuşla yapacağı basit bir işleme bıraktı.

Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ortak işbirliğinde başlatılan e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri Projesi kapsamında Manisa ve Ankara'da yapılan pilot uygulama sonucunda teknik anlamda yapılan son değişiklikler sonrasında 14. Mayıs itibariyle ülke genelinde faaliyete geçti.

e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri Projesi kapsamında vatandaşlar kendilerinden talep edilen bilgi formlarını e-Devlet sistemi üzerinden doldurduktan sonra muayenelerini, askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden başlatabilecek, bağlı oldukları aile hekimlerine giderek bu işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilecekler. Aile hekimi sağlık konusunda gerek gördüğü takdirde hastaneye sevk işlemi yapabilecek.

Bu uygulamayla Askerlik Şubelerinde belli dönemlerde sabahın ilk saatlerinde meydana gelen kuyruklara şahit olmayacağız. Askerlik yoklaması hizmetlerinde sunulan bu kolaylık vatani görevlerini icra etmek üzere olan asker kardeşlerimizin işini kolaylaştıracaktır.

Askerlik muayenesi ve askerlik yoklaması işlemlerini e-Devlet Kapısının mobil uygulaması üzerinden çok basit yöntemle yapılıyor olması hem israftan, hem maliyetten, hem de zamandan tasarruf sağlayacaktır.   

Her Türk gencinin icra etmesi gereken en kutsal, en gurur verici görev namus borcu olan askerlikle ilgili bu projede emeği geçen Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışanlarını kutlar projenin ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.

“HER TÜRK ASKER DOĞAR”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.