Köşe başları mesken haline getirenler,

Trafik ışıklarında araçların arasında didişenler,

Buz gibi havada kucağında beşikte olması gereken yaşta olan çocuğu çıplak ayakla kucağında taşıyanlar,

Eline gazete küpürü, sözde hastane raporu alarak bu işe baş koyanlar,

Sağlam olup kendisine sakat süsü verenler,

Özellikle Cuma günleri camilerin kapılarında bekleyip üstünüze üstünüze gelerek dilenmeyi alışkanlık haline, meslek haline getirmiş dur durak bilmeyen dilenciler, oldu olacak bir çatı altında toplansınlar.

İlk etapta dilenciler Odası, dilenciler derneği sonrasında federasyon olma yolunda ilerlesinler.

Başka yazacak bir şey bulamadım, yazılsa da çözüm göremedim. Aksine yazdıkça her geçen gün sayıları hızla artıyor. Ne mutlu hepimize dilenciliği artık yoğun talep olan meslek haline getirttik.

Aslında dilenciliğin günümüzde meslek haline gelmesinde hepimizin suçu var. Yufka yüreğimiz sayesinde kıyamadık, üzüldük hep verdik. Bakınız dilenirken dilencilerin üzerinden çıkan rakamlara duyduğumuzda dudaklarımız uçukluyor.

Ülke genelinde yakalanan,haberlere,ekranlara yansıyan dilencilerin kazancı,mal varlıkları senden benden çok ama olmaz.! Bizim yufka yüreğimiz var ya yufka yüreğimiz vermeden rahatsız olup birde kendi kendimize hüzünlendiğimiz…

Her adım başı neredeyse bir dilenci ile karşılaşılan vatandaşlar ilgili kurumların görevlerini yapmalarını istese de ilgili kurumlar toplayıp yaptıkları işlemleri ardından Kabahatler Kanunu gereği kestikleri ceza sonrasında mecburen bırakıyorlar.

Bizim dilencilerimiz yetmiyormuş gibi bir de Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin ortaya çıkmasıyla artık dilenciliğin önüne geçmek iyice zorlaştı.

En son Niğde Belediyesi zabıta ekipleri yaptıkları takip sonucunda kucağında bebeği ile dilencilik yapan bir vatandaşın “günlük 500 lira kazanıyoruz, aylık 5 bin ile 6 bin lira kazancımız oluyor” demesi dilenciliğin ülkemizde adeta kral meslek haline geldiğini gösteriyor.

Bende diyorum ki bu işe madem bu kadar yoğun talep, sağlam kazanç var, önüne de geçilemiyor, sokaklarda da sayıları her geçen gün artıyor hiç değilse bir dernek altında toplanıp en azından kendilerine fayda sağlasınlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.