Elazığ saldırısının şüphelileri yakalandı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırının 2 şüphelisi ile bu şahısları evinde saklayan bir kişi, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yakalandı.

banner279
29 Mart 2017 Çarşamba 11:49
Elazığ saldırısının şüphelileri  yakalandı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırının 2 şüphelisi ile bu şahısları evinde saklayan bir kişi, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yakalandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice ilçesi kuzeybatısı ile Hani ilçesi kuzeydoğusu bölgesindeki sözde Ape Musa alanında 27 Mart 2017 Pazar günü saat 22.00’dan itibaren “Bayrak-44 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim" operasyonu başlatıldığı anımsatıldı. Açıklamada, “Lice Abalı-Tapantepe arasındaki karayolu güzergahındaki menfez içerisinde bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet şarjör, 30 adet fişek ile temas araması esnasında Lice-Şenlik mülki sınırları içerisinde 3 adet savunma tipi el bombası ele geçirilmiştir. Lice Şenlik Köyü Akçapınar mezrasında terör eylemlerinde kullanılabileceği yönünde istihbari bilgi ve ikiz plaka kaydı bulunan bir adet araç bulunmayı müteakip, Lice ilçesine çekici ile nakil edilmiştir. Lice-Ecemiş köyünde PKK terör örgütü propagandası yapma suçundan aranan bir şahıs yakalanmıştır” denildi.

Açıklamada, “Hani ilçesi Yukarıturalı köyünde gerçekleştirilen adli arama faaliyeti esnasında ise, Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına 18 Ağustos 2016’da gerçekleştirilen patlayıcı yüklü araç saldırısı neticesinde, 3 polisin şehit edilmesi ve 217 emniyet görevlisi/vatandaşın yaralanması olayının şüphelisi 2 ve söz konusu şüphelileri evinde saklayan bir kişi olmak üzere toplam (3) terör örgütü işbirlikçisi/şüphelisi 28 Mart 2017 günü saat 20.30 sıralarında yakalanmaya müteakip, Cumhuriyet Savcısının talimatı gereğince gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

HABER24

Son Güncelleme: 29.03.2017 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287