Lice ve Hani’de 9 köyde operasyon başlatıldı

Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 9 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

banner279
28 Mart 2017 Salı 12:07
Lice ve Hani’de 9 köyde operasyon başlatıldı

Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 9 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, Lice’ye bağlı Birlik, Şenlik, Ecemiş ve Daralan ile Hani’ye bağlı Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Kalaba ve Yukarı Turalı köylerinde bugün saat 11.30’dan itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır” denildi.

Yasaklama kararının duyurulmasının ardından bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.

HABER24

Son Güncelleme: 28.03.2017 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287