Lice’de 6 EYP imha edildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda, teröristlerce 450 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 6 adet el yapımı patlayıcı düzeneği imha edildi. Operasyonda, silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri de ele geçirildi. HABER24

banner279
22 Mart 2017 Çarşamba 13:10
Lice’de 6 EYP imha edildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda, teröristlerce 450 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 6 adet el yapımı patlayıcı düzeneği imha edildi. Operasyonda, silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri de ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice ilçesi Dibekköy ve Yolçatı köylerinde 20 Mart’ta başlayan özel birlik operasyonun başarıyla tamamlandığını duyuruldu. Açıklamada, “İcra edilen operasyon kapsamında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 2 adet G-3 piyade tüfeği, 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet M-1 piyade tüfeği, bir adet Keskin nişancı dürbünü, 5 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeğine ait yedek parça, toprağa gömülü vaziyette terörist Mahsun Korkmaz’a ait bir adet heykel, 2 adet rüzgar ölçer, bir adet örgüt kimliği, bir adet frekans tespit cihazı, 40 çift ayakkabı, bir adet simkart, 20 adet tıbbi malzeme, 650 kilogram muhtelif yiyecek maddesi ve çok sayıda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 2 sığınak ve bir doğal mağara tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiş, mağara ve sığınaklar içerisinde bulunan yaşam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiştir. Teröristlerce 450 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 6 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 10 adet mutfak tüpü, 500 metre kablo, 2 adet pil bloğu tespit edilmeyi müteakip, Patlayıcı Madde İmha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığın talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, operasyon ile ilgili adli işlemlere devam edilmektedir” denildi.

Son Güncelleme: 22.03.2017 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287