ABD'den yeni hamle! Kurmaya başladılar

ABD, Kuzey Kore'nin nükleer silah tehditlerine karşı Güney Kore'de THAAD füzesavar savunma sisteminin kurulumuna başladı.

banner279
26 Nisan 2017 Çarşamba 12:24
ABD'den yeni hamle! Kurmaya başladılar

Güney Kore'ye THAAD (Yüksek İrtifa Bölge Hava Savunması) füzesavar savunma sistemi yerleştirmeye başlayan ABD, sistemin kurulumuna başladı

Füzesavar savunma sisteminin bazı parçaları, kurulumun yapılacağı noktaya hareket etti.

HALK İLE POLİS ARASINDA GERİLİM

Sputnik'in haberine göre; Radarların ve diğer ekipmanların taşınması sırasında yerel halk ile polis arasında gerilim yaşandı.

Güney Koreliler dışında, THAAD sistemlerinin yerleştirilmesi konusunda bazı hukuki engellerin de mevcut olduğu biliniyor.

Kısa ve orta menzilli füzeleri radar sistemi sayesinde tespit ederek bu füzeleri düşüş aşamasında yok eden füzeler fırlatan THAAD sisteminin 200 km menzili ve 150 km yükseğe füze fırlatma kapasitesi bulunuyor.

HABER 24

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287