ABD kıtalararası füze fırlattı

California'dan ateşlenen kıtalararası Minuteman III füzesi, Pasifik Okyanusu'ndaki Marshall Adaları'na ulaştı. Silah taşımayan füzenin Kuzey Kore ile gerilimin zirve yaptığı dönemde fırlatılması dikkat çekiyor.

banner279
27 Nisan 2017 Perşembe 11:41
ABD kıtalararası füze fırlattı

Son haftalarda Kuzey Kore ile gırtlak gırtlağa gelen ABD, bölgeye gönderdiği savaş gemileri ve denizaltıların yanı sıra kendi topraklarında da kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirdi.

Amerikan Hava Kuvvetleri'nin California'daki Vandenberg Hava Üssü'nden Çarşamba günü 00.03'te fırlattığı silahsız füze, Pasifik Okyanusu'nun ortasındaki Marshall Adaları'na ulaştı.

Yeni günün ilk dakikalarında ateşlenen Minuteman III füzesinin katettiği mesafe, 6 bin 500 kilometreye yaklaşıyor.

30'uncu Uzay Kanadı komutanı Albay John Moss, testin başarıyla gerçekleştiğini belirterek ekibin yeni denemelere hazır olduğunu söyledi.

Füzenin ulaştığı Marshall Adaları'ndaki Kwajalein ile Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang arasında yaklaşık 5 bin 310 kilometre bulunuyor.

HABER24

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287