ABD'nin S-400 Korkusu

ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Heather Wilson, Rusya’yla savaşın çıkması durumunda, Rus hava savunma füze sistemi S-400 tarafından vurulacağını belirtti.

banner279
24 Mayıs 2018 Perşembe 10:58
ABD'nin S-400 Korkusu


ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Heather Wilson, Rusya’yla savaşın çıkması durumunda, yeni Northrop Grumman E-8 kontrol ve yönetim uçakları ile JSTARS radarlarının savaşın ilk günü Rus hava savunma füze sistemi S-400 tarafından vurulacağını belirtti.
Wilson, Rusya ve Çin'in havadaki üstünlüğünün ABD'nin yeni Northrop Grumman E-8 kontrol ve yönetim uçakları ve JSTARS radar sistemini bile "savaşın çıkması durumunda" savunmasız duruma getirdiğini belirterek, "Bu uçaklar, modernizasyondan sonra bile Rus ve Çin teknolojileri için ‘kolay hedef' olacak" dedi.ABD Senatosu'nun hava kuvvetlerinin işlerinden sorumlu komitede konuşan Wilson, JSTARS sistemiyle donatılan uçağın savaşın çıkması durumunda etkisiz olacağını belirterek, "Rusya ve Çin'in ‘karadan havaya' tipi füzeleri uzun menzile sahip ve uçağımız savaşın ilk gününde vurulacak" ifadelerini kullandı.Wilson, yeni JSTARS platformunun geliştirilmesi için yaklaşık 7 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.
 

Anahtar Kelimeler:
RusyaAbdS-400Füze Sistemi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287